Beck sa stal spolutrénerom Martina, ktorý vynechá Australian Open

Karol Beck (vľavo) verí, že svojmu novému zverencovi pomôže tenisovo napredovať.
Karol Beck (vľavo) verí, že svojmu novému zverencovi pomôže tenisovo napredovať. (Autor: tennis-arena.cz)
SITA|22. dec 2015 o 13:03

Zázemie trnavskej Empire Tennis Academy bude využívať aj Čiľan Hans Podlipnik-Castillo.

TRNAVA. Karol Beck po novembrovom ukončení spolupráce s Lukášom Lackom nezostal dlho bez angažmánu, spolu s Miloslavom Grolmusom bude v rámci trnavskej Empire Tennis Academy trénersky viesť ďalšieho slovenského tenistu Andreja Martina i Čiľana Hansa Podlipnika-Castilla.

"Kombinácia Mila Grolmusa a Karola Becka je vhodná. Karol je skúsený hráč, ktorý bol v Top 40. Zažil tú úroveň tenisu, dokáže mi dať tipy. Milo je veľmi dobrý tréner, ktorý vie nastaviť správne tréningy. Na turnaje budeme chodiť viac s Karolom, mňa i Hansa podporí na zápasoch. Milo prevažne bude mať na starosti dlhodobú prípravu doma na Slovensku," vysvetlil Andrej Martin pre www.empire-tennis-academy.com/sk.

"Dohodli sme sa, že za rok absolvujeme spolu okolo 20 turnajov. Bude mi pomáhať aj Milo Grolmus. Absolvovať turnaje s oboma by bolo náročné. Navyše, nebudú mať vždy rovnaký program. Budeme ich teda pripravovať dvaja," objasnil Beck.

Podľa spomínaného webu Tennis Arena Beck dodal: "Andrej má na to byť vyššie v rebríčku. Je ctižiadostivý, musí si však zlepšiť servis. Hansa Podlipnika-Castilla som stretol prvýkrát minulý rok v rámci rakúskej ligy, kde sme hrali spolu za jeden tím. Poznám ho menej, je to však pre mňa nová výzva - trénovať dvoch hráčov, ktorí sú na challengerovej úrovni, ale majú na to posunúť sa vyššie."

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Andrej Martin figuruje na 146. priečke vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre, takže by sa jasne zmestil do kvalifikácie januárových melbournských Australian Open, zvolil si však iný program na úvod sezóny 2016.

Postupne sa predstaví na troch juhoamerických antukových challengeroch - v Mendoze, Buenos Aires (zhodne Argentína) a Bucamarange (Kolumbia).

"Oveľa lepšie sa cíti na antuke a do mája mu vôbec nepadajú body. To bol hlavný dôvod, prečo sme sa rozhodli, aby absolvoval šnúru antukových podujatí," skonštatoval bývalý 36. muž renkingu Karol Beck.

Dvadsaťsedemročný Podlipnik-Castillo je na 176. pozícii v hodnotení dvojhry.

V roku 2015 nazbieral práve s Martinom päť deblových challengerových titulov.

"Našiel som prvotriedny tenisový klub so všetkým, čo profesionálny športovec potrebuje, aby sa zlepšoval. Pôsobia v ňom skvelí tréneri vrátane Karola Becka, Miloslava Grolmusa a špičkového kondičného kouča Maroša Molnára," uviedol Podlipnik-Castillo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck sa stal spolutrénerom Martina, ktorý vynechá Australian Open