Tréner Bayernu po sezóne skončí. Prevezme nemeckú reprezentáciu?

Tréner Bayernu Mníchov Hansi Flick.
Tréner Bayernu Mníchov Hansi Flick. (Autor: Matthias Balk - TASR/AP)
TASR, SITA|17. apr 2021 o 19:04 (aktualizované 18. apr 2021 o 12:03)

Hráčom svoje rozhodnutie oznámil osobne.

MNÍCHOV. Tréner Bayernu Mníchov Hansi Flick požiadal vedenie nemeckého futbalového bundesligistu o ukončenie zmluvy po sezóne.

"Dnes som povedal hráčom, že som cez týždeň oznámil vedeniu moju požiadavku na ukončenie zmluvy. Rozhodol som sa, že im to poviem po tomto zápase.

Považoval som za dôležité, aby to vedeli odo mňa," cituje slová kouča po stretnutí s Wolfsburgom (3:2) internetový portál sport1.de.

Kapitán Bayern Manuel Neuer uviedol, že Flickov príhovor bol veľmi emotívny.

"Prežili sme spolu úspešné a vynikajúce obdobie. Pre nás bolo veľmi dôležité, aby nám to povedal osobne predtým, ako to zverejnil. Je to signál, že náš vzťah bol veľmi dobrý," skonštatoval skúsený 35-ročný brankár.

"Ako tréner Bayernu potrebujete hrošiu kožu. Čaká sa od vás veľa, musíte sa celý odovzdať tímu. Tréner neuviedol presné dôvody svojho rozhodnutia, ale to ani nemusí," nadviazal ďalší z mníchovských "matadorov" Thomas Müller.

Flick, ktorý vedie Bavorov od novembra 2019, nechcel potvrdiť špekulácie o tom, že sa stane nástupcom Joachima Löwa pri kormidle nemeckej reprezentácie.

"Moja budúcnosť vôbec nie je jasná. Diskutovalo sa o tom. Samozrejme, DFB je možnosť, ktorú musí zvážiť každý tréner. Najprv musím toto všetko stráviť. Ostatné týždne pre mňa neboli ľahké," poznamenal Flick.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Tréner Bayernu po sezóne skončí. Prevezme nemeckú reprezentáciu?