Basketbalista si v olympijskej dedine musel vyrábať záves do sprchy

Niektorých okradli, austrálsky basketbalista si dokonca musel vyrábať záves do sprchy. Aj to je bývanie v olympijskej dedine.
Niektorých okradli, austrálsky basketbalista si dokonca musel vyrábať záves do sprchy. Aj to je bývanie v olympijskej dedine. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|4. aug 2016 o 18:09

Ubytovanie v olympijskej dedine je podľa športovcov zlé. Mnohí v nej odmietli bývať.

„Verím, že posteľ nie je potrebná pre spánok. Športovci môžu spať aj postojačky,“ odpovedal pred pár dňami austrálsky basketbalista Andrew Bogut na otázku fanúšika, či pre svoju výšku spí iba na jednej posteli.

O pár hodín pobavil svojich fanúšikov opäť. Na sociálnu sieť twitter zavesil fotografiu, na ktorej vyrába záves do sprchy. K nej pripojil hešteg „luxusné ubytovanie“.

Výpravy viacerých krajín sa sťažujú, že olympijská dedina v Riu de Janeiro je jedna z najhorších za posledné desiatky rokov.

Austrálčania sa do nej odmietli nasťahovať. Vraveli, že je neobývateľná. Niekoľko dní strávili v hoteli a až po dodatočných úpravách sa do dediny vrátili.

„Olympijská dedina je srdcom olympijských hier. Športovci z celého sveta tu môžu ako konkurenti zdieľať svoje skúsenosti,“ vravel predseda MOV Thomas Bach.

Na bývanie v olympijskej dedine sa sťažuje viacero športovcov.
Na bývanie v olympijskej dedine sa sťažuje viacero športovcov. (Autor: TASR/AP)

Problémy v olympijskej dedine sa každý deň stupňujú. Austrálčanom vykradli izby počas požiarneho poplachu. V stredu zmizli Dánom telefóny, tablety a oblečenie.

Šok zažili aj stolní tenisti z Číny. Toaletu a kúpelňu našli v dezolátnom stave.

Športovci sa sťažujú na upchaté toalety, výpadky elektriny, unikajúci plyn, zatečené steny či káble trčiace zo stien.

Taliani a Američania si na vlastné náklady zohnali robotníkov, ktorí im opravili nefungujúce vybavenie izieb.

Malá spoločnosť Artel Recursos Humanos, ktorá sa mala starať o prevádzku jednotlivých zariadení, zamestnala iba 500 pracovníkov. V zmluve sa pritom zaviazala, že ich dodá 3 400.

„Bývanie je fajn, trochu sparťanské, ale mám posteľ a už ide aj sprcha,“ vravel po príchode do olympijskej dediny slovenský plavec Richard Nagy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Basketbalista si v olympijskej dedine musel vyrábať záves do sprchy