Nahneval ho faul na Slováka, po rozhodcovi hodil tenisku. Bolo to lacnejšie ako stolička, tvrdí

Nahnevaný tréner hodil po rozhodcovi tenisku.
Nahnevaný tréner hodil po rozhodcovi tenisku. (Autor: Reprofoto - X/ocvarsityguy)
Martin Kozinka|12. jan 2024 o 10:10

Namiesto ospravedlnenia si po zápase zavtipkoval.

BRATISLAVA, KALIFORNIA. Novinár Orange County Register Steve Fryer o trénerovi stredoškolského tímu JSerra, v ktorom pôsobí aj talentovaný slovenský basketbalista Sebastian Rančík, napísal: „Keith Wilkinson je počas zápasov zvyčajne pokojný chlap.”

Ale po kontroverznej udalosti zo záveru minulotýždňového zápasu musel ešte raz zopakovať: „Zvyčajne.”

K celej situácii prišlo, keď práve slovenský basketbalista Sebastian Rančík smeroval s loptou na kôš, no pod ním sa dostal počas dvojtaktu do evidentného kontaktu so súperom.

Rančíkov pokus kvôli tomu v koši neskončil. Rozhodcovia ale evidentný faul na slovenského basketbalistu neodpískali.

Tréner tímu JSerra Keith Wilkinson následne v hneve vošiel na palubovku a pustil sa do najbližšieho rozhodcu, pričom si vyzul jednu z topánok a hodil ju smerom k nemu.

Keď arbitri zastavili hru, zdalo sa, že sa situácia ukľudní. Nie tak celkom. Wilkinson smeroval späť na lavičku, no v skutočnosti si šiel len vyzuť aj druhú tenisku, ktorú hodil o zem.

Samozrejme bol zo zápasu vylúčený. Niektorí mladí hráči súpera, z tímu Mater Dei, mu arogantne zakývali na rozlúčku.

VIDEO: Situácia zo zápasu medzi Mater Dei a JSerra.

„Všetci sme videli to isté faul. Bola to ale zlá reakcia Wilkinsona,” napísal novinár Fryer. „Je výborným trénerom a takmer vždy skvelým chlapíkom. Tentokrát ale vybuchol.”

Tréner Wilkinson po zápase povedal: „Samozrejme som bol veľmi frustrovaný zo situácie okolo faulu. Hodil som teniskou, pretože som si myslel, že ma to nebude stáť toľko ako stolička,” zavtipkoval.

„Ak by som hodil stoličku a tá by zničila palubovku, pravdepodobne by ma obvinili a zažalovali,” dodal.

Kouč naznačil, že v zápasoch proti tomuto súperovi sú rozhodcovia zaujatí: „Nie je to fér voči našim chalanom. Som unavený z pískania, ktoré je proti nám v týchto zápasoch, najmä proti Mater Dei – doma a tu.“

Na túto vec poukázal aj novinár: „Mnohí si neuvedomujú, aké dlhé roky v zápasoch v hale Mater Dei dostávajú domáci nevyvážený počet priaznivých verdiktov,” vysvetlil Fryer.

Skôr ho ale nahnevalo, že sa tréner Wilkinson po zápase neospravedlnil za svoje činy. Dostal ale jednozápasový trest, včerajšiu výhru JSerra 59:42 nad Orange Lutheran tak nesledoval naživo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nahneval ho faul na Slováka, po rozhodcovi hodil tenisku. Bolo to lacnejšie ako stolička, tvrdí