Priatelí sa s hviezdou NBA, Prievidza ukoristila nevídaný talent. Je to zázrak, tvrdí tréner

Basketbalista Prievidze Kevion Taylor.
Basketbalista Prievidze Kevion Taylor. (Autor: Vladimír Králik)
Martin Kozinka|31. jan 2024 o 09:00

Prievidzský basketbal má po dlhej dobe dôvod na radosť.

BRATISLAVA, PRIEVIDZA. Basketbal v Prievidzi je pre mnohých obyvateľov srdcová záležitosť. 

Už niekoľko sezón v rade má ich aréna najvyššiu priemernú návštevnosť v lige. Pohybuje sa na úrovni viac ako 1500 divákov na zápas.

Na slovenské basketbalové pomery ide o veľmi slušné číslo.

No týchto priaznivcov ich obľúbený klub už dlhšiu dobu, lepšie povedané posledné roky, príliš nerozmaznáva.

Tentokrát ale po neuspokojivom štarte do sezóny Prievidza herne ožila. V tejto chvíli je na päťzápasovej šnúre výhier. Takúto sériu v lige nemala od začiatku roka 2018.

Navyše pri pohľade na jej súperov v budúcich kolách sa zdá, že túto sériu natiahne.

Patria na vrchol slovenského basketbalu, tvrdí tréner

„Určite je skvelý pocit byť na víťaznej vlne, navyše pre klub je to po takom dlhom čase,” povedal pre Sportnet tréner tímu Saša Jankovič. Ten ako hráč pôsobil počas väčšiny svojej kariéry práve na slovenských palubovkách.

„Bola by veľká škoda nechať sa teraz zastaviť a spravíme všetko, čo je v našich silách, aby sme v tomto trende pokračovali,” dodal tréner.

V článku sa dozviete:

Čo pre trénera Jankoviča znamená Prievidza?

Čo vraví na výkony kľúčového hráča Keviona Taylora a čo sa mu na ňom páči?

Ako je možné, že tak ľahko zapadol do tímu?

Prečo nie je spokojný s výkonmi, ktoré predvádza?

Ako sa mu páči v Prievidzi?

Odkiaľ sa pozná s Tylerom Herrom z NBA?

Aké sú jeho kariérne ciele?

V ére samostatnosti vyhrala Prievidza štyri ligové tituly, viac ich nazbierali len Inter (5) a Pezinok (9). No z posledného šampionátu sa radovali v roku 2016, zo súčasnej zostavy si ho pamätá iba Marek Jašš.

„Prievidza ako basketbalové mesto a značka patrí na vrchol slovenského basketbalu a našou úlohou je vrátiť ju tam postupne späť. 

Hráči aj ja cítime veľkú podporu od našich skvelých fanúšikov, dôkazom sú nielen plná hala a skvelá atmosféra na domácich zápasoch, ale vnímame podporu fanúšikov tiež na vonkajších zápasoch. Aj touto cestou by som sa im chcel poďakovať,” povedal Jankovič.

Tréner BC Prievidza Saša Jankovič sa teší z víťazstva v derby zápase proti Handlovej.
Tréner BC Prievidza Saša Jankovič sa teší z víťazstva v derby zápase proti Handlovej. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)

Našli ligové eso

Prievidza už niekoľký rok v rade nedokázala poskladať tím z kvalitnejších legionárov. Počas posledných sezón vrátane tejto museli robiť zmeny v kádri po štarte ročníka.

Zdá sa, že vedenie, v ktorom prišli pred touto sezónou zmeny, nemá vo výbere importov šťastnú ruku. Akousi výnimkou v prievidzskom drese je Kevion Taylor.

Tento dvadsaťpäťročný Američan sa stal za krátky čas jedným z najlepších hráčov v lige. Do klubu prišiel len koncom novembra a za “Hornonitriancov” odohral doposiaľ jedenásť ligových duelov.

„S výkonmi Taylora som určite spokojný. Od prvých zápasov skvele zapadol do našej tímovej koncepcie a verím, že keď príde najdôležitejšia časť sezóny, tak sa mu podarí ukázať ešte lepšie výkony, lebo na to určite má potenciál,” priznal o zverencovi Jankovič.

Svoje ľahké zapadnutie do tímu popísal aj Taylor: „Basketbal je univerzálna hra, ktorej sa venujem súťažne mnoho rokov, takže zladenie s filozofiou mojich spoluhráčov a trénerov bolo pomerne jednoduché,” povedal pre Sportnet.

Kevion Taylor.
Kevion Taylor. (Autor: Vladimír Králik)

Tréner mu uvoľnil ruky

Za toto krátke obdobie sa z neho stihol stať bodový líder celej súťaže, priemeruje 23 a pol bodu na zápas. Stal sa aj tímovým lídrom v doskokoch – 7,5 na stretnutie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Priatelí sa s hviezdou NBA, Prievidza ukoristila nevídaný talent. Je to zázrak, tvrdí tréner