Totálny boj a výkon na hranici možností. Levice sa pokúsia zachovať šancu na postup

David Abrham v drese BK Patrioti Levicr
David Abrham v drese BK Patrioti Levicr (Autor: TASR)
TASR|14. nov 2023 o 15:18

Patrioti čelia nezdolanému lídrovi skupiny.

VARŠAVA. Pokúsiť sa zastaviť zatiaľ nezdolanú Legiu Varšava a zachovať si nádej na postup, to sú ciele basketbalistov Patriotov Levice v predposlednom vystúpení v J-skupine Európskeho pohára FIBA.

Na palubovke poľského tímu (v stredu 15. novembra o 19.00 h) to bude náročná úloha, ale aktuálny majster Slovenska je odhodlaný bojovať o svoju šancu do poslednej sekundy.

Domáca prehra s rumunskou Oradeou (65:82) skomplikovala postupové nádeje slovenského zástupcu, už to nemá výhradne len vo svojich rukách. Z tohto pohľadu to bude povestný zápas o všetko.

Levice musia zlepšiť mnoho aspektov

"Odohrali sme s nimi už zápas na domácej palubovke, bolo to veľmi ťažké. Legia potvrdzuje svoje kvality aj v celom priebehu skupinovej fázy, keď je so štyrmi víťazstvami na čele tabuľky. Ide o naozaj veľmi silný tím s výbornou obranou, taktiež v útoku je mnoho nebezpečných a nepríjemných situácií, ktoré musíme pokryť.

Do prvého stretnutia sme sa pripravovali na mierne odlišný štýl hry, ktorým sa prezentovali pred naším vzájomným duelom. Ukázali nám, v čom sú extrémne silní. Je mnoho situácií, ktoré musíme urobiť lepšie, aby sme mohli pomýšľať na úspešný výsledok," uviedol pre TASR tréner Levíc Michal Madzin.

Michal Madzin.
Michal Madzin. (Autor: FIBA)

Karty sú pred stredajším stretnutím rozdané celkom jasne, Varšava zostáva v Európskom pohári FIBA jeden z piatich klubov, ktorý ešte nenašiel premožiteľa a domácim úspechom si môže zabezpečiť účasť v ďalšej fáze súťaže.

Levice naproti tomu hrajú o potenciálny postup z druhého miesta, k tomu bude však hlavné preskočiť Oradeu a čakať na jej zaváhanie.

"Legia hrala veľmi fyzicky a my sme sa s tým nevedeli vysporiadať. Dostali sme 16 trojok a nehrali sme takú obranu, ako by sme si predstavovali. Musíme zlepšiť obranu na perimetri, hrať fyzicky a vyhnúť sa v zápase zlým pasážam," prezradil krídelník Patriotov David Abrhám.

Voľno padlo vhod

Cez víkend mali po nabitom programe zápasové voľno, čo im umožnilo pozbierať sily a dôkladne sa pripraviť na súpera z Varšavy, s ktorým prehrali v úvodnom meraní síl 77:86.

"Po nabitom programe zápasov, ktorý sme absolvovali, padol voľný víkend naozaj vhod. Verím, že sme to správne využili, mentálne a fyzicky si oddýchli.

Všetky doterajšie zápasy, ktoré sme v skupine odohrali, nám ukázali, že len 40 minút totálneho boja a výkonu na hranici možností, dáva priestor na úspech. S takým cieľom chceme ísť aj do tohto stretnutia, aby sme zostali v boji o postup," vyhlásil Madzin.

Legia naproti tomu odohrala v domácej lige stretnutie, v ktorom prehrala s Trefl Sopot 69:77 a ukončila tak víťazné ťaženie.

"Myslím si, že každý tím v našej skupine je niečím iný, výnimočný. Legia má kompaktné družstvo, má veľkú silu v obrane a útočný potenciál tímu je rovnomerne rozdelený nielen na podkošových hráčov, ale aj obvodových.

Má výbornú streľbu spoza trojkového oblúka, v kombinácii so silnými telami je veľmi ťažko brániteľná," dodal kouč Patriotov.

Zápas Legie Varšava s Patriotmi Levice odvysiela v priamom prenose športová televízia RTVS: Šport.

Tabuľka skupiny J

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Totálny boj a výkon na hranici možností. Levice sa pokúsia zachovať šancu na postup