Môžu len prekvapiť. Piešťany čelia favoritovi skupiny, ťažký zápas čaká aj Banskú Bystricu

Momentka zo zápasu Piešťanské Čajky - Slávia Banská Bystrica.
Momentka zo zápasu Piešťanské Čajky - Slávia Banská Bystrica. (Autor: Facebook Piešťanské Čajky)
TASR|24. okt 2023 o 12:19

Oba slovenské tímy odohrajú zápasy na domácej palubovke.

BRATISLAVA. Ženský Európsky pohár (Eurocup) basketbalistiek pokračuje ďalším kolom skupinovej fázy a v akcii budú opäť aj slovenské tímy.

Piešťanské Čajky privítajú v B-skupine favorizovaný španielsky tím Spar Girona (streda 25. októbra o 18.00 h).

Slávia Banská Bystrica sa pokúsi o prvý triumf v E-skupine proti belgickému Kangoeroes Mechelen (streda 25. októbra o 18.00 h).

Z tabuľkového pohľadu je v lepšej situácii majster Slovenska, v Diplomat aréne ho však čaká veľká výzva.

Piešťany čelia najväčšiemu favoritovi skupiny

"Už pred začiatkom sa hovorilo, že by Girona mala byť najväčší favorit našej skupiny, čo zatiaľ aj potvrdzuje. Dá sa však povedať, že v Gorzówe vyhrala so šťastím. Hrajú veľmi agresívne, fyzicky a využívajú veľa podkošového priestoru.

Najväčšou osobnosťou je asi Kelsey Mitchellová, výborná krídelníčka a strelkyňa. Je tam určite viac zaujímavých mien, celý tím je veľmi silný a potvrdzuje to aj v španielskej lige. Donedávna bol účastník Euroligy, čo hovorí samo za seba," uviedol pre TASR Peter Jankovič, tréner Piešťan.

Čajky v uplynulých dňoch zvládli aj v zúženej rotácii náročný program, najskôr uspeli v luxemburskom Dudelange (70:52) a v repríze finále zdolali na konci týždňa práve Banskú Bystricu (71:60). Teraz proti nim stojí podstatnejšie kvalitnejší súper.

"Pokiaľ chceme proti Girone pomýšľať na víťazstvo, tak musíme byť 40 minút 110-percentní, lebo každá chyba bude veľmi tvrdo potrestaná, aby nás to nemrzelo ako proti Gorzówu.

Girona je veľký favorit tohto zápasu a my môžeme len prekvapiť, to si netreba klamať. Určite nejdeme do stretnutia odovzdane, pripravíme sa a urobíme všetko, aby sme sa po stretnutí mohli pozrieť do zrkadla a povedať si, že sme urobili všetko pre víťazstvo," vyjadril sa Jankovič.

Banská Bystrica sa chce poučiť z ligovej prehry

Vicemajstrovská Banská Bystrica stále čaká na úspech v skupinovej fáze. Pred týždňom proti Panathinaikosu od neho nebola ďaleko, avšak napokon po dráme prehrala 63:67.

"Mechelen hrá rýchly, jednoduchý basketbal, často 1 na 1 situácie. Bude to veľmi rýchle a agresívne v obrane, ak však budeme vyzerať takto, ako sme vyzerali tretiu štvrtinu v Piešťanoch, tak dostaneme o 25 bodov," povedala otvorene trénerka Slávie Zuzana Žirková.

Ak nechcú "pumy" z Banskej Bystrice stratiť kontakt s postupovými priečkami, tak potrebujú vyhrať. K tomu by im mohlo pomôcť aj zaplnené publikum.

"Treba sa poučiť z prehry v Piešťanoch, zobrať si hlavne dobré veci, ktoré sme urobili. Nemáme čas na rozjímanie, čaká nás ťažký zápas.

Pokúsime sa vyhrať, stále je tam odvetné kolo a všeličo sa ešte môže stať. Myslím si, že aktuálnym cieľom je hrať tvrdo a našu hru," skonštatovala Sabína Šimonovičová.

Tabuľka skupiny B

Tabuľka skupiny E

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Môžu len prekvapiť. Piešťany čelia favoritovi skupiny, ťažký zápas čaká aj Banskú Bystricu