Reprezentačný tréner basketbalistov má novú funkciu. Povedie Svit

Tréner Oleg Meleščenko.
Tréner Oleg Meleščenko. (Autor: TASR)
TASR|26. máj 2022 o 20:13

Na Slovensku už pôsobil aj na lavičke Levíc.

SVIT. Novým trénerom basketbalistov Iskry Svit sa stal súčasný kormidelník mužského reprezentačného tímu Slovenska, 55-ročný Rus Oleg Meleščenko.

Vedenie klubu sa rozhodlo vymeniť hlavného trénera po neúspešnej sezóne, v ktorej síce dokráčali "medvedi" v Slovenskom pohári do finále, ale v lige obsadili len 6. miesto.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dohodnúť na spolupráci s takým kvalitným trénerom, ako je Oleg Meleščenko. V momente, keď sa objavila možnosť dohody s Olegom, tak sme neváhali a urobili sme všetko pre to, aby sme sa dohodli.

Očakávame, že kvalitatívne posunie náš klub na vyššiu úroveň a zároveň posunie aj našich mládežníckych trénerov. Tešíme sa na spoluprácu a veríme v úspešnú sezónu," citoval oficiálny web Svitu prezidenta klubu Jána Drobného.

Trénerský životopis Meleščenka je plný úspechov. S tímom Chimki Moskovský región sa stal štyrikrát vicemajstrom Ruska, zahral si vo finále Eurocupu a vyhral nadnárodnú VTB ligu. Na Slovensku pôsobil najskôr na lavičke Levíc, s ktorými získal v roku 2012 Slovenský pohár.

O dva roky neskôr pridal ako kouč Interu Bratislava aj ligový titul. Práve súčasťou klubu z hlavného mesta bol v predchádzajúcich dvoch sezónach. Okrem ligovej scény je aktívny aj v reprezentácii ako šéf lavičky výberu Slovenska.

"Športový život trénera a hráčov je počas leta plný zmien. Niekto nedostane žiadnu možnosť na zmenu, niekto ich dostáva stále. Ja som veľmi vďačný vedeniu Svitu za to, že sa ozvali.

Pre mňa je to výzva, pretože som s nimi na jednej vlne s tým, že chceme byť víťazi a urobiť dobré družstvo. Čo z toho vyjde, to ukáže čas. Je tam pekná vízia toho, že chcú viac zapojiť mladých hráčov, ale aj zahraničných basketbalistov, aby z toho bola dobrá spolupráca.

Chcú, aby hrali hráči, ktorí sú celý život súčasťou Svitu. Svit sa z historického pohľadu chce vrátiť na miesta, na ktoré v minulosti patril. Ja s tým súhlasím. Ľudia to robia v období, keď je ťažké zohnať peniaze a celková situácia s financiami nie je veľmi dobrá, ale oni chcú a stále do toho investujú.

Chcel by som byť toho súčasťou, aby som pomohol. U každého človeka existujú ambície byť jedným z najlepších a chceme ukázať, že vo Svite vieme hrať basketbal. Ľudia v tomto meste ho milujú, pre takéto malé mesto robia mnoho vecí.

Chceme patriť k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku je. Ďakujem, že sa na mňa obrátili, a verím, že nesklamem celú podtatranskú basketbalovú komunitu," povedal nový tréner Iskry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Reprezentačný tréner basketbalistov má novú funkciu. Povedie Svit