Môže za to LeBron? Dvojka draftu pre zranenie vynechá sezónu

Chet Holmgren
Chet Holmgren (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|25. aug 2022 o 20:05 (aktualizované 25. aug 2022 o 20:39)

Talentovaný basketbalista si v blížiacej sa sezóne nezahrá.

BRATISLAVA. Dvojka tohtoročného draftu NBA Chet Holmgren, ktorého si vybrala Oklahoma City Thunder, vynechá sezónu 2022/2023.

V sobotňajšom zápase na turnaji Pro-Am mal po súboji s LeBronom Jamesom utrpieť zranenie nohy, ktoré ho vyradí z celého nasledujúceho ročníka.

“Sme za Cheta sklamaní, najmä vzhľadom k nadšeniu, ktoré sme mali z jeho blížiaceho sa debutu v NBA,” citovala generálneho manažéra Sama Prestiho oficiálna stránka OKC. 

“Vieme, že Chet má pred sebou dlhú kariéru s našou organizáciou. Jedna z vecí, ktorá nás na ňom zaujala pred draftom bolo jeho odhodlanie a sústredenie.

Veríme, že ho jeho húževnatosť prenesie cez toto nepríjemné zranenie. Počas neho s ním budeme nepretržite spolupracovať a podporovať ho v rehabilitácii.”

Lisfrancové zranenie nastáva v strednej časti chodidla. Najčastejšie k nemu dochádza veľmi silným kinetickým zaťažením.

Takéto poranenia môžu zahŕňať aj väzy, ktorých je v chodidle niekoľko. Nazývajú sa Lisfrancove väzy. Najčastejšie k tomuto zraneniu dochádza padnutím na pätu. 

Holmgren na prvý pohľad pripomína postavou Kevina Duranta. Je takisto veľmi vysoký a tenký. Pri jeho výške je váha 86 kilogramov veľmi málo.

Veľa odborníkov sa domnieva, že vďaka svojej postave nebude schopný ubrániť väčších súperov, ale na svoju výšku má skvelý dribling a strelu.

Treba ale poznamenať, že na letnom turnaji Summer League sa mu darilo výborne. Počas troch zápasov v Las Vegas, kde sa turnaj konal, zaznamenával 12 bodov, 7,7 doskoku a 2,3 asistencie na zápas. 

Očakávalo sa, že v blížiacej sa sezóne bude bojovať o cenu nováčika sezóny. Oklahoma oficiálne nepotvrdila ako k zraneniu došlo.

Svet ale obletelo video z turnaja Pro-Am, kde pri jednom útoku musela dvojka draftu brániť LeBrona Jamesa. Ten cez neho dokázal skórovať, pričom Holmgren pri doskoku nešťastne doskočil na nohu.

Zranenie pripomína začiatok kariéry v NBA Bena Simmonsa. Ten sa pred svojou prvou sezónou zranil, následne prišlo v závere základnej časti sezóny 2016/2017 ďalšie zranenie a jeho štart sa odložil o sezónu neskôr.

Medzi hviezdnych hráčov z nedávnej minulosti, ktorí vynechali pre zranenie prvú sezónu patria napríklad aj Joel Embiid, Blake Griffin, či Julius Randle.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Môže za to LeBron? Dvojka draftu pre zranenie vynechá sezónu