Tragické výkony Lakers. Sú horší ako sa čakalo. Koho viniť za mizerné výsledky?

Basketbalista Los Angeles Lakers Russell Westbrook.
Basketbalista Los Angeles Lakers Russell Westbrook. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|1. nov 2022 o 07:45

Lakers zažívajú najhorší štart do sezóny za posledných 65 rokov.

BRATISLAVA. Šesť zápasov, päť prehier a iba po poslednom kole sa posunuli z najhoršej bilancie v lige na druhú najhoršiu. Vôbec po prvýkrát v kariére čelí hviezdny LeBron James takejto situácii.

Až v šiestom zápase novej sezóny NBA sa tím Los Angeles Lakers radoval z výhry. Spoločne s Brooklynom, ktorý je takisto postavený na troch hviezdach, mali rovnaké zápasové skóre (1-5).

Známy športový analytik Colin Cowherd vo svojom podcaste vymenoval hlavných vinníkov trápiacej sa franšízy.

"Toto je zlyhanie Jeanie Bussovej (majiteľka klubu) a Roba Pelinku (generálny manažér)."

Vo svojej šou "The Herd with Colin Cowherd" často kritizoval túto dvojicu za toxické prostredie, ktoré v tíme vytvorili. Je verejne známe, že vzťah medzi LeBronom a vedením nie je ideálny.

Channing Frye, ktorý získal vedľa Jamesa titul s Clevelandom v roku 2016, povedal, že problémom Lakers je Anthony Davis.

"Toto nie je o Russovi či LeBronovi. Toto je o Davisovi, z tejto trojice je najmladší," povedal v podcaste Road Trippin.

Anthony Davis.
Anthony Davis. (Autor: SITA/AP)

"Je asi najhorší strelec v lige, od sezóny 2020/21 strieľa iba s 22,7-percentnou úspešnosťou streľby spoza perimetra. Od zisku titulu v roku 2020 neukázal nič špeciálne," dodal.

Aspoň obrana je kvalitná

Problémov je v tíme hneď niekoľko. Práve streľba je jeden z nich. V troch úvodných zápasoch trafili Lakers iba 25 striel spoza perimetra zo 118. 

Loonie Walker IV. je zatiaľ asi jediné pozitívum mužstva. Dvadsaťtriročný basketbalista priemeruje 14,2 bodu na zápas. Vo všetkých štatistikách zaznamenáva doposiaľ kariérne maximá.

Počas začiatku sezóny sa toho v "meste anjelov" veľa pokazilo, ale Walker predvádza výkony nad rámec všetkých očakávaní.

LeBron James oslávi 30. decembra tridsiate ôsme narodeniny. Po šiestich zápasoch je lídrom tímu v bodoch (25,8), asistenciách (7,8), ale aj stratách na zápas (4,2).

V poslednej negatívnej štatistike priemeruje najvyššie číslo v celej lige.

Smerom do defenzívy sú Lakers druhým najlepším tímom v lige. O to väčšia irónia je, že prvým v tejto štatistike je Milwaukee, ktoré doposiaľ neprehralo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Tragické výkony Lakers. Sú horší ako sa čakalo. Koho viniť za mizerné výsledky?