Úspech aj pre slovenský basketbal. Líder Levíc si zahrá s Dončičom

Miha Lapornik v drese Slovinska.
Miha Lapornik v drese Slovinska. (Autor: FIBA)
Martin Kozinka|3. júl 2023 o 15:55

Lapornik sa dostal do širšej nominácie Slovinska.

BRATISLAVA. Jeden z najlepších hráčov slovenskej basketbalovej súťaže, krídelník tímu Patrioti Levice Miha Lapornik, sa dostal do širšej nominácie slovinskej reprezentácie pre blížiace sa MS v basketbale 2023.

V nominácii trénera Alexandra Sekuliča nechýba hviezda NBA Luka Dončič.

Okrem neho sú v nominácii aj ďalšie známe mená ako nap ríklad Vlatko Čančar, Klemen Prepelič, Mike Tobey či Zoran Dragič.

Lapornik nedávno v rozhovore pre Sportnet priznal, že je na podobný scenár pripravený. „Som pripravený a čakám na telefonát. Uvidíme, čo prinesie blízka budúcnosť.”

Počas poslednej sezóny, ktorá bola jeho prvou na Slovensku, sa stal s Levicami ligovým šampiónom. Bol to jeho prvý majstrovský titul v kariére.

Od začiatku play-off ho trápilo zranenie ruky. Predstavil sa až vo finálovej sérii proti Komárnu.

Osvedčil sa ako skvelý strelec spoza perimetra, pričom počas sezóny 2022/23 priemeroval 38-percentnú úspešnosť strelby za tri body.

Vo všetkých súťažiach dohromady priemeroval 17 bodov, 3,2 doskoku a 3 asistencie na zápas. Bol kľúčovým hráčom Levíc v európskej súťaži FIBA Europe Cup.

V zostave Slovinska nechýbal počas kvalifikácie na hlavný turnaj a výrazným spôsobom pomohol tímu kvalifikovať sa.

MS v basketbale 2023 sa budú konať na Filipínach, v Japonsku a Indonézii od 25. augusta do 10. septembra, pričom ich po prvýkrát budú hostiť tri krajiny.

Slovinsko bude na turnaji hrať v skupine F v japonskej Okinawe, kde sa stretne s Kapverdami, Gruzínskom a Venezuelou.

Ak Slovinsko postúpi zo skupiny, stretne sa s tímami zo skupiny E, ktorú tvoria Nemecko, Fínsko, Austrália a hostiteľská krajina Japonsko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Úspech aj pre slovenský basketbal. Líder Levíc si zahrá s Dončičom