Kvalifikačná cesta basketbalistov Levíc sa začne proti súperovi z Gruzínska

Patrioti Levice
Patrioti Levice (Autor: TASR)
TASR|26. jún 2024 o 13:50

Slovenský majster si zahrá v pohárovej Európe tretí rok za sebou.

ŽENEVA. Basketbalisti Patriotov Levice spoznali súperov v kvalifikácii Ligy majstrov. Pri ich tretej účasti v tejto súťaži narazia vo štvrťfinále na gruzínske BC Kutaisi 2010.

Majster Slovenska si zahrá v súťažiach pod hlavičkou Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) tretí rok za sebou.

Ako naposledy, tak aj teraz sa pred žrebom nachádzal v tzv. majstrovskej vetve kvalifikačných turnajov, v ktorej sa hrá o dve miesta v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Na základe nazbieraných bodov a rankingu krajiny bol v koši č. 3, naraziť mohol na šampióna Gruzínska – BC Kutaisi 2010 alebo Azerbajdžanu – Sabah.

Súperi Patriotov Levice v kvalifikácii Ligy majstrov

štvrťfinále: BC Kutaisi 2010 – Patrioti Levice

semifinále: Kalev/Cramo – víťaz BC Kutaisi 2010/Patrioti Levice

finále: víťaz Trepča/Keravnos BC/ERA Basketball Nymburk – víťaz Kalev/Cramo/BC Kutaisi 2010/Patrioti Levice

Napokon prisúdili Patriotom prvú voľbu, aktuálneho šampióna Gruzínska. Pre Kutaisi to bude premiéra v súťažiach pod hlavičkou FIBA, doteraz sa sústredili len na domácu súťaž, v ktorej trikrát nad hlavu zdvihli ligovú trofej (2016, 2022, 2024), 4-krát Gruzínsky pohár (2014, 2017, 2018, 2021) a v dvoch prípadoch získali Gruzínsky superpohár (2014, 2019).

Prípadným súperom „žlto-zelených“ v semifinále bude estónsky Kalev/Cramo. Ak by sa zverencom trénera Michala Madzina podarilo preskočiť obe prekážky, tak o vysnívané miesto v skupinovej fáze Ligy majstrov sa popasujú vo finále proti jednému z tria Trepča, Keravnos alebo Nymburk.

"Žreb nám prisúdil gruzínskeho majstra. Teraz je na nás, aby sme zohnali o súperovi čo najviac informácií a pripravili sa. Uvidíme, aký tím počas leta vyskladá.

Chceme hrať v kvalifikácii viac zápasov a cesta k tomu vedie cez gruzínsky tím,“ zhodnotil pre TASR svoje dojmy zo žrebu Michal Madzin, tréner Patriotov.

Kvalifikačné turnaje sa uskutočnia od 15. do 22. septembra, ich miesto oznámia v polovici júla. Do skupinovej fázy sa prebojuje vždy iba víťaz.

Levice si opätovne podali prihlášku aj do Európskeho pohára FIBA, v prípade neúspechu v kvalifikácii Ligy majstrov by sa opäť mali predstaviť v skupinovej fáze tejto súťaže. Žreb Európskeho pohára je na programe v polovici júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kvalifikačná cesta basketbalistov Levíc sa začne proti súperovi z Gruzínska