Francúzi menia basketbalovú halu pre olympiádu. Hráčom prekážala výška stropu

Jedným z najväčších kritikov výberu haly výstaviska Porte de Versailles bol Rudy Gobert z Utahu Jazz.
Jedným z najväčších kritikov výberu haly výstaviska Porte de Versailles bol Rudy Gobert z Utahu Jazz. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. mar 2022 o 20:15

Francúzski reprezentanti skritizovali organizátorov OH 2024 za výber haly určenej pre basketbalový turnaj.

PARÍŽ. Organizátori OH 2024 v Paríži sa po kritike rozhodli vyradiť jedno z plánovaných dejísk basketbalového turnaja.

Hala výstaviska Porte de Versailles v južnej časti metropoly bola podľa viacerých francúzskych hráčov nevyhovujúca pre vrcholné podujatie.

Jeden z hlavných kritikov výberu haly, primárne určenej pre veľtrhy a poľnohospodárske výstavy, bol francúzsky reprezentant Rudy Gobert z tímu NBA Utah Jazz.

Ten spochybnil napríklad aj výšku jej stropu, ktorá síce zodpovedá predpisom FIBA, no nedovolila by inštalovať digitálnu kocku nad stred ihriska.

"Nechcem hrať v hale, kde si budem pri streľbe búchať hlavu. Nedáva mi to zmysel. Pre mňa je to premárnená príležitosť. Mám rád poľnohospodárstvo, ale na hranie basketbalu... Očividne to svedčí o nedostatku rešpektu k nášmu športu," povedal Gobert ešte pred oznámením zmeny.

"Organizačný výbor hier a FIBA sa dohodli na hľadaní nového dejiska pre zápasy základných skupín mužského a ženského basketbalového turnaja, ktoré sa už nebudú hrať v hale Arena Paris Sud," uviedli vo štvrtok v stanovisku pre agentúru AFP organizátori OH 2024 v Paríži.

Záverečné boje o medaily v basketbale sa uskutočnia v známej hale Bercy. Ikonické parížske námestie Place de La Concorde bude zasa dejiskom turnaja v 3x3 basketbale.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Francúzi menia basketbalovú halu pre olympiádu. Hráčom prekážala výška stropu