Trénovať ich je ako šoférovať Ferrari, tvrdí po výhre na ME tréner Španielska

(Zľava) Willy Hernangómez, Rudy Fernández a Juancho Hernangómez.
(Zľava) Willy Hernangómez, Rudy Fernández a Juancho Hernangómez. (Autor: FIBA)
Martin Kozinka|19. sep 2022 o 07:30

Vyvrcholil 51. ročník ME v basketbale.

BERLÍN. Kto vyhrá najvyrovnanejšie ME v basketbale? Tak znela otázka a pred šampionátom. Najväčší favoriti na zlato v očiach odborníkov a kurzov Srbi vypadli na prekvapenie už v osemfinále.

Zvyšní dvaja favoriti na medaily Gréci a Slovinci sa lúčili s turnajom vo štvrťfinále. O titul sa tak pobili Francúzi so Španielmi.

Čakal sa vyrovnaný duel, ale krajina z Pyrenejského polostrova začala zápas zostra.

Francúzsko vo finálovom dueli stratilo loptu devätnásťkrát, čím sa prezentovalo aj počas celého turnaja. Do zápasu šli s priemerom 16 strát na zápas.

Španieli tieto straty využívali na maximum. 

V prvom dejstve zaznamenala “La Roja” až 22 bodov po stratách lôpt súpera. V druhom pridali ďalších trinásť. Takisto sa Španieli blysli siedmimi získanými loptami. 

Ako basketbalový tréner sa cítim veľmi šťastný, pretože sme hrali taký pekný basketbal,” povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Španielska Sergio Scariolo.

VIDEO: Lob Lorenza Browna a smeč Willyho Hernangómeza.

V prvom polčase mali jediný problém, a to ubrániť súpera spod koša. Francúzi zaznamenali osem presných zásahov za dva body z deviatich pokusov. Šestnásť bodov zaznamenali priamo z farebného územia pod košom.

Francúzsky rozohrávač Evan Fournier zaznamenal v zápase 23 bodov (11 v prvom polčase) pri 50-percentnej úspešnosti streľby.

Tridsaťtriročný Thomas Heurtel, ktorý s Francúzskom získal zlato na EuroBaskete v roku 2013, nastrieľal šestnásť bodov pri streľbe 7/11 a pridal sedem asistencií.

Nová posila Minnesoty Timberwolves a najväčšia francúzska hviezda Rudy Gobert v zápase zaznamenala iba šesť bodov, šesť doskokov a -7 bodov v štatistike plus-mínus.

Boli tu Gasolovci, teraz úradujú Hernangómezovci

Asi len málokto očakával, že po koncoch kariér bratov Gasolovcov príde dvojica, ktorá potiahne reprezentáciu s tímovou prezývkou “La Familia”.

Filmová hviezda Juancho Hernangómez, ktorý si zahral vo filme Hustle, kde stvárnil postavu s menom Bo Cruz, zahviezdil aj na palubovke v ten najdôležitejší moment.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Trénovať ich je ako šoférovať Ferrari, tvrdí po výhre na ME tréner Španielska