Bronny James sa výrazne zlepšil. Odohral svoj najlepší zápas a prispel k triumfu Lakers

Bronny James.
Bronny James. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. júl 2024 o 10:50

Deväťnásťročný basketbalista má za sebou päť zápasov v drese Lakers, kde hráva aj jeho otec.

LAS VEGAS. Bronny James má za sebou najlepší zápas v drese Los Angeles Lakers v rámci Summer League v Las Vegas.

Syn legendy svetového basketbalu LeBrona Jamesa prispel 12 bodmi k triumfu Lakers nad Atlantou Hawks 87:86.

Mladý James premenil štyri z úvodných piatich pokusov z poľa, celkovo mal streľbu 5 z 11 vrátane dvoch úspešných striel spoza trojkového oblúka.

VIDEO: Zostrih zápasu LA Lakers - Atlanta Hawks

V porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi, keď mal úspešnosť streľby 4 z 19, sa 55. výber z nedávneho draftu NBA výrazne zlepšil.

Deväťnásťročný Bronny James má za sebou päť zápasov v drese Lakers, kde hráva aj jeho otec, v ktorých zaznamenal 5,8 bodu, 3,2 doskoku, 1,2 asistencie a 1,2 zisku na zápas s úspešnosťou streľby 29%.

Syn slávneho otca mal v minulej sezóne počas svojho jediného ročníka na univerzite v Južnej Kalifornii priemer 4,8 bodu, 2,8 doskoku a 2,1 asistencie, pričom sa objavil v posledných 25 zápasoch tímu.

Vo vysokoškolskom tíme USC Trojans hral na poste rozohrávača, ale podával nekonzistentné výkony. Bol to zrejme aj dôsledok nečakanej srdcovej príhody z júla 2023.

"Nemal som dostatočnú príležitosť ukázať sa, teraz ju už mám a veľmi sa na to teším," uviedol Bronny James po drafte do NBA.

Je pravdepodobné, že v novej sezóne si zahrá v NBA po boku svojho otca, štvornásobného víťaza profiligy LeBrona Jamesa, ktorý sa krátko pred dovŕšením štyridsiatky dohodol s Lakers na pokračovaní kontraktu.

Najlepší strelec histórie NBA najbližšie dva roky zarobí 104 miliónov dolárov a podľa ESPN má v zmluve najnovšie aj klauzulu o nemožnosti výmeny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Bronny James sa výrazne zlepšil. Odohral svoj najlepší zápas a prispel k triumfu Lakers