Curryho rekord trval dva týždne, prekonala ho hviezda Bostonu

Jayson Tatum.
Jayson Tatum. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. máj 2023 o 07:20

Sezóna sa skončila pre mužstvo z Philadelphie.

NBA - semifinále Východnej konferencie - 7. zápas

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 112:88

Najviac bodov: Tatum 51 (13 doskokov), J. Brown 25, Brogdon 12 - Harris 19, Maxey 17, Embiid 15

/konečný stav série 4:3, postúpil Boston/

BOSTON. Basketbalisti Bostonu Celtics sa prebojovali do finále Východnej konferencie v zámorskej NBA. V rozhodujúcom siedmom stretnutí 2. kola play-off zdolali doma Philadelphiu 76ers vysoko 112:88.

Hrdinom duelu bol Jayson Tatum, ktorý zaznamenal 51 bodov a vytvoril rekord NBA v 7. dueloch play-off. Prekonal tým Stephena Curryho, ktorého rekordný zápis (50 bodov proti Sacramentu, pozn.) trval len dva týždne.

Boston sa prebojoval do konferenčného finále druhý rok po sebe.

Tatum nazbieral 25 bodov už v prvej polovici a ďalších 17 v tretej štvrtine, ktorú Celtics vyhrali 33:10 a rozhodli v nej o postupe. Štvrtá štvrtina bola už len formalitou a diváci v TD Garden vytlieskali svojich hrdinov v stoji.

V ďalšom kole narazia Celtics na Miami Heat. Tím okolo Jimmyho Butlera si postup vybojoval už skôr, keď vyradil hráčov New Yorku Knicks.

VIDEO: Zostrih 7. zápasu Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Boston prehrával v sérii 2:3, no záverečné dva duely zvládol.

"Som rád, že som dostal ďalšiu šancu. Naša sezóna sa mohla skončiť už po šiestom stretnutí," povedal Tatum. Líder Celtics pridal aj 13 doskokov a päť asistencií. Jaylen Brown sa na triumfe podieľal 25 bodmi.

V drese 76ers sa nedarilo najužitočnejšiemu hráčovi sezóny Joelovi Embiidovi, ktorý nazbieral iba 15 bodov. Najlepší strelec Philadelphie bol s 19 Tobias Harris. Sixers prehrali v konferenčnom semifinále tretíkrát po sebe.

"Myslel som si, že máme správny tím. Naozaj. Odohrali sme skvelú sezónu a táto prehra znižuje všetko, čo sme za ten rok dosiahli.

Myslel som si, že tento rok sme spravili ten krok navyše. No po tomto zápase sme spravil krok späť. No to sa stáva," povedal tréner Doc Rivers.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Curryho rekord trval dva týždne, prekonala ho hviezda Bostonu