Hviezda z Balkánu si v NBA kráľovsky prilepší. Bogdanovič podpísal novú zmluvu

Bojan Bogdanovič.
Bojan Bogdanovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. okt 2022 o 13:15

V Detroit Pistons podpísal kontrakt na bezmála 40 miliónov dolárov.

DETROIT. Basketbalový klub Detroit Pistons zo zámorskej NBA a skúsený chorvátsky krídelník Bojan Bogdanovič sa dohodli na podmienkach zmluvy na dva roky v celkovej hodnote 39,1 milióna amerických dolárov.

Tridsaťtriročný rodák z Bosny a Hercegoviny prišiel do Detroitu pred začiatkom sezóny 2022/2023 výmenou z tímu Utah Jazz, v ktorom pôsobil v ostatných troch ročníkoch.

Bogdanovič sa v prvých šiestich dueloch v drese Pistons zapísal do klubovej histórie.

Zaznamenal v nich 24 úspešných pokusov za tri body, čím o tri trojbodové zápisy prekonal dovtedajší rekord člena Siene slávy NBA Joea Dumarsa z úvodných šiestich stretnutí sezóny 1996/1997.

Po siedmich súbojoch aktuálneho ročníka má Bogdanovič priemer 22,7 bodu na zápas, Detroitu patrí s bilanciou dve víťazstvá a päť prehier 13. miesto v tabuľke Východnej konferencie.

Bogdanovič odohral počas trojročného pôsobenia v Utahu spolu 69 duelov s priemerom 18,1 bodu, v doterajšej kariére v NBA zaznamenal v priemere 15,1 bodu na zápas.

V súťaži debutoval v ročníku 2014/2015 v drese Brooklynu Nets, neskôr hrával aj v tímoch Washington Wizards a Indiana Pacers.

Pred príchodom do zámoria získal tituly v tureckej aj chorvátskej najvyššej súťaži a Chorvátsko reprezentoval na šiestich veľkých podujatiach, vrátane OH 2016 v Riu de Janeiro.

Pistons priviedli Bogdanoviča, aby im pomohol s prestavbou ako mentor mladých hráčov. V sezóne 2022/2023 bol Detroit s bilanciou 23 triumfov a 59 prehier tretí najslabší tím základnej časti NBA. V play-off chýbal od roku 2008, keď sa prebojoval do finále Východnej konferencie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezda z Balkánu si v NBA kráľovsky prilepší. Bogdanovič podpísal novú zmluvu