Rozohrávač Minnesoty dostal pokutu za výbuch zlosti po zápase play-off

Anthony Edwards.
Anthony Edwards. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. aug 2023 o 15:09

Anthony Edwards si neudržal nervy na uzde po prehranom dueli 1. kola tohtoročnej vyraďovacej časti.

NEW YORK. Mladý americký basketbalista Anthony Edwards z klubu Minnesota Timberwolves zo zámorskej NBA dostal od vedenia profiligy dodatočný trest za vyčíňanie z tohtoročného play-off.

Dvadsaťdvaročný rozohrávač musí zaplatiť pokutu 50-tisíc dolárov za to, že po piatom zápase 1. kola proti Denveru Nuggets pri odchode z palubovky od zlosti odhodil stoličky, ktoré trafili dvoch divákov.

Edwardsa, ktorý začiatkom júla podpísal s Minnesotou zmluvu na päť rokov v celkovej hodnote 207 miliónov dolárov, po prehranom stretnutí dokonca vyšetrovala polícia v Denveri.

Čelil obvineniu z napadnutia tretieho stupňa, ktoré neskôr stiahli. Basketbalista sa obhajoval tým, že nechcel nikomu ublížiť. V samom závere spomenutého duelu nepremenil pokus za tri body, ktorým mohol vyrovnať skóre a premohla ho frustrácia.

Jednotka draftu nováčikov z roku 2020 má platnú zmluvu ešte na budúcu sezónu, tá nová začne platiť až od ročníka 2024/2025.

Edwards má za sebou tretiu sezónu v profilige, v ktorej si zlepšil všetky štatistiky a prvýkrát sa dostal do nominácie na Zápas hviezd.

Ukázal sa v dobrom svetle počas 52-zápasovej absencie hviezdy tímu Karla-Anthonyho Townsa. V auguste by mal reprezentovať USA na majstrovstvách sveta.

Anthony Edwards zaznamenal v sezóne 2022/2023 priemerný zisk 24,6 bodu, 5,8 doskoku, 4,4 asistencie a 1,6 odobranej lopty na zápas.

Okrem toho mal úspešnosť streľby z poľa na úrovni 46 percent a 37 percent pri streľbe spoza trojkového oblúka. Vo veku 21 rokov sa stal najmladším hráčom s takýmito štatistikami v súťaži od ročníka 2005/2006, keď ich mal naposledy lepšie hviezdny LeBron James.

Tím Minnesota Timberwolves sa aj vďaka Edwardsovi prebojoval do play-off v ostatných dvoch sezónach, aj keď v oboch vypadol už v prvom kole.

V nasledujúcom ročníku môžu Wolves tretíkrát za sebou dosiahnuť pozitívnu bilanciu v základnej časti, čo sa im nepodarilo takmer 20 rokov.

Dlhšiu sériu sezón s vyšším počtom triumfov ako prehier v základnej časti mali naposledy v rokoch 1999 až 2005, keď to dokázali šesťkrát v rade.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Rozohrávač Minnesoty dostal pokutu za výbuch zlosti po zápase play-off