Barteková skončila vo svojich prvých pretekoch SP dvanásta

Danke Bartekovej sa v Al Aine nedarilo.
Danke Bartekovej sa v Al Aine nedarilo. (Autor: TASR)
TASR|27. mar 2015 o 13:48

Slovenskej strelkyni nevyšla druhá ani tretia kvalifikačná položka. Na účasť v rozstrele o semifinále jej chýbal bod, na priamy postup dva.

AL AIN. Slovenská skeetarka Danka Barteková obadila vo svojich úvodných pretekoch prebiehajúcej sezóny v rámci Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní 12. miesto.

Na strelnici v Al Ain jej nevyšla druhá ani tretia kvalifikačná položka. Celkovo trafila 69 letiacich terčov. Na účasť v rozstrele o semifinále jej chýbal bod, na priamy postup dva.

"Neteší ma to. Žiaľ, je to len odraz mojej aktuálnej formy," priznala pre TASR Barteková.

"Do pretekov som išla s tým, že chcem zo seba vydať maximum. To sa mi aj podarilo, pretože na každý jeden výstrel som sa veľa narobila. Chýbalo mi aj trošku šťastia, možno povzbudenia zhora alebo úlomok, ktorý by ma zocelil."

Nevydarená druhá a tretia položka

Víťazkou kvalifikácie sa stala strieborná medailistka z februárového podujatia SP v Acapulcu Američanka Caitlin Connorová s nástrelom 72.

Barteková odstrieľala bezchybne úvodných 22 kvalifikačných terčov. A hoci nasledujúci minula, s prvou položkou po ďalších dvoch presných výstreloch mohla byť spokojná.

Väčšie problémy nastali až v druhej - netrafila hneď prvý terč. Následne ani ďalšie dva. A jej šance na postup do semifinále boli výrazne menšie.

V treťom slede neuspela dvakrát.

Fúkal vietor

Všetky pretekárky sa v piatok museli vyrovnať s nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Aj preto bolo ťažšie sústrediť sa na každý jeden výstrel.

"Veľmi tu fúkalo. Minimálne dva alebo tri moje terče vôbec nemali správnu dráhu," prezradila 30-ročná strelkyňa.

"Zvyčajne si s takýmito podmienkami viem poradiť, ale keď strelcovi chýba stopercentná istota, je to náročnejšie. Domov však odchádzam s čistým svedomím, že som do toho dala maximum a urobila všetko," dodala.

Po štvrtej priečke na medzinárodných majstrovstvách Kataru vynechala Barteková úvodné preteky SP, ktoré vo februári hostilo mexické Acapulco.

Pripravuje sa na tri vrcholy

Svoje úsilie vložila do prípravy na tri vrcholy prebiehajúceho ročníka - Európske hry v Baku, kontinentálny šampionát v Maribore a svetový v talianskom Lonate.

V Al Ain jej preteky nevyšli podľa predstáv. Rada by to napravila už o necelý mesiac na Cypre.

"Do Larnacy asi pôjdem. Doma ma čakajú ešte jedny preteky, počas Veľkej noci si dám pauzu na vyvetranie hlavy," predstavila svoje plány Barteková.

"V uplynulom období sme toho nastrieľali veľmi veľa. Budem sa snažiť doma naďalej ladiť formu. Dúfam, že počasie bude prijateľné."

Svetový pohár v Al Aine:

Kvalifikácia skeetu žien:

1. Caitlin Connorová (USA) 72

2. Diana Bacosiová (Tal.)

3. Laura Colesová (Aus.)

4. Katiuscia Spadová (Tal.)

5. Elena Allenová (V. Brit.) všetky po 71

6. Chiara Cainerová (Tal.) 70 (4)

...

12. Danka BARTEKOVÁ (SR) 69

Semifinále:

1. Bacosiová 14

2. Cainerová 13

3. Spadová 12

4. Colesová 11

5. Caitlin Connorová (USA) 10

6. Elena Allenová (V. Brit.) 9

O 3. miesto:

3. Katiuscia Spadová (Tal.) 15, 4. Laura Colesová (Aus.) 10

O 1. miesto:

Diana Bacosiová (Tal.) 13, 2. Chiara Cainerová (Tal.) 10

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Barteková skončila vo svojich prvých pretekoch SP dvanásta