Kuzminová, Barteková a ďalší sa spojili pre podporu detí a mládeže

Športovci sa spojili pre dobrú vec.
Športovci sa spojili pre dobrú vec. (Autor: TASR)
SITA|30. apr 2019 o 12:47

Chceme deti inšpirovať, vraví Beňuš.

BRATISLAVA. Úspešní olympionici Danka Barteková, Matej Beňuš, Adam Žampa a Anastasia Kuzminová sa stali ambasádormi nového projektu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Športuj Slovensko. Jeho hlavným cieľom je podporovať deti, mládež a celé rodiny v športových aktivitách.

"Je mi cťou byť ambasádorom tohto super projektu. Chceme v ňom deti inšpirovať k pohybovej aktivite, aby boli zdravšie a popri tom sa im zlepšila morálka a disciplína. Z toho majú aj vyššie sebavedomie.

Celkovo chceme dostať ľudí do pohybu. Sám mám tri deti a vediem ich k športu," poznamenal Matej Beňuš, strieborný medailista vo vodnom slalome z OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

Ide o sériu štyroch letných a dvoch zimných športových podujatí - tzv. Olympijských dní - ktoré sa uskutočnia počas roka v rôznych lokalitách po celom Slovensku od Bratislavy cez Vysoké Tatry až po Prešov.

"Podujatia určené deťom mám veľmi rád, pretože ako dieťa som vždy veľmi chcel navštevovať takéto akcie a stretávať sa so športovcami. Je pre mňa česť, že môžem osobne podporiť takýto projekt," prezradil slalomár Adam Žampa.

Prvá akcia projektu sa uskutoční 26. mája v Prešove, pokračovanie bude 1. júna na Štrbskom Plese, neskôr zavíta do Banskej Bystrice (23.6.) a letná časť vyvrcholí 21. septembra v Bratislave.

"Dlhodobo sa usilujeme vnímať šport ako hru, a to na všetkých jeho úrovniach od detí cez mládež, rodiny až po seniorov. Cieľom najnovšieho projektu je poukazovať na dôležitosť športu a pohybových aktivít pre širokú verejnosť," povedal prezident SOŠV Anton Siekel.

"Podieľať sa na tomto projekte je pre mňa šanca vrátiť sa do svojho detstva, keď sa aj mňa týkalo, že som sa denne dotýkala lopty a chodievala behať na ihriská. Verím, že sa mi podarí deti motivovať, aby sa dostali k športu," povedala Danka Barteková, úspešná športová strelkyňa a členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Kuzminová, Barteková a ďalší sa spojili pre podporu detí a mládeže