Barcelona sa zaujíma o Benzemu, Lyon chce 50 miliónov eur

SITA|10. máj 2008 o 14:44

BARCELONA 10. mája (SITA) - Podľa informácií španielskeho internetového portálu Sport.es futbalový klub FC Barcelona posunul Francúza s alžírskymi koreňmi Karima Benzemu na vrchol svojho rebríčka potenciálnych ...

BARCELONA 10. mája (SITA) - Podľa informácií španielskeho internetového portálu Sport.es futbalový klub FC Barcelona posunul Francúza s alžírskymi koreňmi Karima Benzemu na vrchol svojho rebríčka potenciálnych letných posíl. Pri plánovanom odchode Brazílčana Ronaldinha a neistej budúcnosti Kamerunčana Samuela Eto'a by sa v pokladnici katalánskeho veľkoklubu mohol nájsť dostatok finančných prostriedkov na získanie útočníka z Olympique Lyon.

Stále iba 20-ročný rodák z Lyonu Benzema si v krajine "galského kohúta" užíva vynikajúcu sezónu: v domácej najvyššej súťaži Ligue 1 zaznamenal 19 gólov v 34 zápasoch. Navyše, v Lige majstrov napol sieť štyrikrát v siedmich zápasoch. Prezident Lyonu Jean-Michel Aulas si produkt mládežníckej akadémie tímu zo Stade Gerland údajne cení na 50 miliónov eur. Z predchádzajúcich vyjadrení predstaviteľov Barcelony je však jasné, že transfer s takouto či podobnou sumou sa udeje iba v prípade nadobudnutia prostriedkov z predaja hráčov. Ešte nie je isté, či by s prestupom súhlasili vedenie Lyonu i samotný Benzema.

Deväťnásobný francúzsky reprezentant sa dávnejšie vyjadril, že momentálne je skôr naklonený stráveniu ďalšej sezóny v rodisku. Nerád by vraj bol iba hráčom vyčkávajúcim na lavičke na príležitosť, čo by sa mu v Španielsku mohlo ľahko stať.


Nachádzate sa tu:
Domov