Barcelona má pred víkendom vážne problémy so zostavou

Barcelonu bude musieť potiahnuť Neymar.
Barcelonu bude musieť potiahnuť Neymar. (Autor: TASR / AP)
TASR|21. nov 2013 o 12:22

Barcelona sa v sobotňajšom ligovom súboji s Granadou bude musieť zaobísť bez Messiho, Valdésa, Xaviho, Jordiho Albu a aj Daniho Alvesa.

BARCELONA. Argentínsky futbalista Lionel Messi bude pre zranenie zadného stehenného svalu chýbať FC Barcelona minimálne do konca kalendárneho roka.

Úradujúci španielsky majster a líder La Ligy sa v zostávajúcich ôsmich zápasoch roka 2013 musí zaobísť aj bez brankára Victora Valdesa, ktorý si poranil sval na pravej nohe. Informovala o tom agentúra dpa.

Messi sa zranil v Sevilla

Messi sa zranil 10. novembra počas ligového stretnutia na ihrisku Realu Betis Sevilla. Štvornásobného najlepšieho futbalistu sveta trápili zranenia už v úvode sezóny a sám priznal, že na návrat nebol dostatočne pripravený.

Dvadsaťšesťročný kanonier v sezóne 2012/2013 pomohol k majstrovskému titulu "Barcy" 46 gólmi, hoci na konci ročníka vynechal pár zápasov pre zranenie. V 11 ligových dueloch tejto sezóny strelil osem gólov.

Valdes si natrhol sval v prípravnom zápase španielskej reprezentácie s Juhoafrickou republikou. Skúsený brankár je jediným hráčom Kataláncov, ktorého nepostihol "rotačný princíp" trénera Gerarda Martina a odohral v tejto sezóne všetky zápasy. Medzi žrďami teraz zaujme miesto 38-ročný Jose Manuel Pinto.

Chýbať bude aj Xavi a Alba

Barcelona sa v sobotňajšom ligovom súboji s Granadou bude musieť zaobísť aj bez špílmachra Xaviho a ľavého obrancu Jordiho Albu.

Vo štvrtok sa do tímu vrátil s problémami aj ďalší krajný obranca Dani Alves. Ten si poranil pravú nohu počas dvojice prípravných zápasov Brazílie s Hondurasom a Chile a pauzovať bude sedem až desať dní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona má pred víkendom vážne problémy so zostavou