Baines je šťastný z nominácie, King opustil káder

SITA|24. mar 2009 o 15:02

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello pomerne nečakane nominoval na blížiace sa medzištátne stretnutia proti Slovensku a Ukrajine až trojicu hráčov FC Everton.

LONDÝN.

Pre jedného z nich Leigthtona Bainesa to však nie je žiadne prekvapenie a za pozvánkou do reprezentácie vidí tvrdú prácu kouča Davida Moyesa. Okrem neho v nominácii na prípravno-kvalifikačný dvojzápas figurujú aj Phil Jagielka a Joleon Lescott.

"Pre nás aj pre Everton je to veľká udalosť. Je to dôkaz toho, že sa nám v klube darí a napredujeme správnym smerom. V tréningovom centre nebude v nasledujúcich dňoch príliš rušno. Takmer všetci naši hráči reprezentujú svoje krajiny, aj to je výsledok skvelej práce trénera Moyesa," spokojne vyhlásil 24-ročný obranca Baines.

Práve on bude jediným reprezentačným nováčikom v Capellovom výbere. "Je to najdôležitejší moment v mojej doterajšej kariére. Som nesmierne šťastný, že sa mi splnil dávny sen. Trochu mi pomohlo aj zranenie Jospeha Yoba pred koncom minulého roka, vďaka ktorému som dostal viac príležitostí. Chytil som sa svojej šance a momentálne si vychutnávam zaslúžené ovocie. Už sa neviem dočkať, keď zažijem atmosféru počas medzištátnych zápasov na vlastnej koži," dodal šťastný Baines.

Z reprezentačnej pozvánky nemá takú úprimnú radosť stopér Tottenhamu Ledley King, ktorého dlhodobo trápi zranené pravé koleno. Kapitán "kohútov" dokonca vyhlásil, že po kvalifikačnom dueli proti Ukrajine s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí reprezentačnú kariéru.

Dvadsaťosemročný robustný zadák môže odohrať nanajvýš jedno stretnutie za týždeň, koleno mu následne opuchne a trvá niekoľko dní, kým sa situácia opäť vráti "do normálu". "Vedenie anglickej reprezentácie konzultovalo celú situáciu s predstaviteľmi Tottenhamu.

Dohodli sme sa, že nebudem zbytočne riskovať zhoršenie jeho zdravotného stavu. Ledley King sa z tohto dôvodu vráti do svojho materského klubu, kde podstúpi rehabilitáciu a individuálny tréningový proces. Vyhoveli sme jeho požiadavkám a Fabio Capello ho omilostil z reprezentačných povinností. King definitívne nenastúpi v drese Anglicka proti SR ani proti Ukrajine," uvádza sa na oficiálnej stránke Anglickej futbalovej asociácie (FA).

Nachádzate sa tu:
Domov