Austrálska nominácia bez Stosurovej i Gajdošovej

SITA|2. jan 2008 o 11:07

SYDNEY 2. januára (SITA, AFP) - V nominácii austrálskych tenistiek na turnaj I. skupiny ázijskooceánskej zóny Pohára federácie 2008 reprezentačných družstiev, ktorý sa uskutoční v Bangkoku v týždni na ...

SYDNEY 2. januára (SITA, AFP) - V nominácii austrálskych tenistiek na turnaj I. skupiny ázijskooceánskej zóny Pohára federácie 2008 reprezentačných družstiev, ktorý sa uskutoční v Bangkoku v týždni na prelome januára a februára hneď po Australian Open, nefiguruje renkingová jednotka "protinožcov" Samantha Stosurová, ale ani čerstvo naturalizovaná bratislavská rodáčka Jarmila Gajdošová.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Brisbane Stosurová, 46. v singlovom a 5. v deblovom svetovom renkingu WTA Tour, už od jesene zápasí so zdravotnými problémami, konkrétne reziduami vírusovej meningitídy. Nedávno vopred stornovala svoju účasť na úvodnom grandslamovom turnaji roka v Melbourne pre nedostatočnú pripravenosť. Ku skúsenej trojici Alicia Moliková (56. v počítačovom poradí dvojhry), Nicole Prattová (70.) a Rennae Stubbsová (10. vo štvorhre) bola povolaná Casey Dellacquová (86. v singlovom rebríčku).

Okrem Austrálie budú od 30. januára do 2. februára v thajskej metropole účinkovať Hongkong, India, Indonézia, Nový Zéland, Taiwan, domáci výber a Uzbekistan. Víťazi dvoch základných štvorčlenných skupín sa stretnú vo finále o účasť v aprílovom celosvetovom play off o svetovú skupinu ročníka 2009.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Austrálska nominácia bez Stosurovej i Gajdošovej