Australian Open: Nadal s Davydenkom do osemfinále

Rafael Nadal počas zápasu s Gillesom Simonom
Rafael Nadal počas zápasu s Gillesom Simonom (Autor: TASR)
SITA|18. jan 2008 o 11:44

MELBOURNE 18. januára (SITA) - Španiel Rafael Nadal a Rus Nikolaj Davydenko postúpili už do osemfinále dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. Druhý ...

MELBOURNE 18. januára (SITA) - Španiel Rafael Nadal a Rus Nikolaj Davydenko postúpili už do osemfinále dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. Druhý nasadený Nadal stopol Francúza Gillesa Simona (28.) v troch setoch 7:5, 6:2, 6:3. Prvý set trval v Aréne Roda Lavera až 70 minút a 21-ročný španielsky favorit v ňom mal niekoľkokrát namále. Simon po oduševnenom výkone viedol už 5:2, no v ďalšom priebehu "spálil" dovedna šesť setbalov. Nadal napokon otočil na 7:5 a 23-ročného Francúza vlastne predčasne zlomil.

"Úvod bol z mojej strany dosť zlý. Zvyčajne začínam v plnom tempe, ale dnes to bolo inak. Nezvolil som ani správnu taktiku. Neskôr sa to po obrate v prvom sete zlepšilo. Toto víťazstvo má pre mňa veľký význam. Dokázal som sa vyrovnať s náročnými situáciami," poznamenal Nadal, ktorý v troch súbojoch zatiaľ nestratil ani set. Bez zaváhania pokračuje aj turnajová štvorka Davydenko. V piatok si jeho formu odskákal Francúz Marc Gicquel, ktorému povolil len 8 gemov - 6:3, 6:2, 6:3.

Najbližším súperom trojnásobného šampióna Roland Garros bude Francúz Paul-Henri Mathieu (23.), ktorý v päťsetovej bitke zastavil spanilú jazdu 30-ročného ľavorukého Rakúšana Stefana Koubeka za 240 minút 4:6, 7:6 (4), 2:6, 7:5, 8:6. Koubek (68. v ATP Entry) bol po vyradení Španiela Carlosa Moyu a Argentínčana Agustina Calleriho blízko k triumfu nad ďalším rebríčkovo vyššie postaveným hráčom, ale v treťom sete premrhal náskok 3:0. V piatok uspeli aj ďalší dvaja francúzski tenisti. Favorizovaný Richard Gasquet (8.) si poradil s húževnatým Rusom Igorom Andrejevom (31.) 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 a výborne podávajúci Jo-Wilfried Tsonga (21 es) hladko prešiel cez Španiela Guillerma Garciu-Lopeza 6:3, 6:4, 6:2. Z troch dosiaľ známych dvojíc v osemfinále budú dve krajanskými derbyzápasmi. Jednu dvojičku vytvorili Francúzi Gasquet a Tsonga, ďalšiu Rusi Južnyj a Davydenko.


Známe osemfinálové dvojice

Richard Gasquet (8-Fr.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.)

Michail Južnyj (14-Rus.) - Nikolaj Davydenko (4-Rus.)

Paul-Henri Mathieu (23-Fr.) - Rafael Nadal (2-Šp.)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open: Nadal s Davydenkom do osemfinále