Koniec troch grandslamových víťaziek, Halepová predviedla skvelý obrat

Rumunská tenistka Simona Halepová.
Rumunská tenistka Simona Halepová. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. feb 2021 o 08:15

S turnajom sa rozlúčila aj Petra Kvitová.

MELBOURNE. Kanadská tenistka Bianca Andreescuová vypadla v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Tridsaťpäťročnej veteránke z Taiwanu Su-Wei Hsieh podľahla nasadená osmička hladko 3:6, 2:6.

Andreescuová pre zranenie kolena nenastúpila na žiaden zápas v roku 2020 a do súťažného diania sa v Austrálii vrátila po 15 mesiacoch. 

Aj to sa podpísalo na tom, že 71. hráčka rebríčka WTA Su-Wei Hsieh dosiahla siedme víťazstvo nad hráčkou z Top 10 na major podujatí z deviatich zápasov.

Prehra ako súčasť učenia sa 

"Bolo to trochu zvláštne. Obyčajne bývam oveľa viac nadšená, keď nastúpim proti nasadenej hráčke, pretože viem, že súperka je lepšia a musím nechať na kurte všetko," povedala Su-Wei Hsieh podľa oficiálnej stránky Australian Open uvedomujúc si, že Kanaďanka proti nej nenastúpila v najlepšej forme.

Kanaďanka odohrala prvý súťažný duel od zranenia v októbri 2019 až v 1. kole v Melbourne, keď v troch setoch vyradila Rumunku Mihaelu Buzarnescuovú. Z vyradenia si preto ťažkú hlavu nerobila.

"Beriem to ako súčasť procesu učenia sa, na ďalšom turnaji budem silnejšia. Momentálne sa iba pomaly vraciam do hry a je dobré vedieť, že stále v sebe mám bojovnosť," povedala šampiónka US Open z roku 2019.

Kvitová spravila priveľa chýb 

Druhé kolo bolo konečnou aj pre nasadenú deviatku Petru Kvitovú. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka nestačila na Rumunku Soranu Cirsteovú 1:6, 6:1, 4:6.

V zápase vyprodukovala 44 nevynútených chýb, vrátane siedmich dvojchýb a celkovo šesťkrát stratila svoje podanie.

"Úžasné, nečakala som to. Hrala som v pohode a uvedomila som si, že môžem súperku zdolať," tešila sa po zápase Rumunka, ktorú v 3. kole čaká ďalšia česká tenistka Markéta Vondroušová.

Češka Petra Kvitová (vľavo) gratuluje k postupu rumunskej tenistke Sorane Cirsteovej.
Češka Petra Kvitová (vľavo) gratuluje k postupu rumunskej tenistke Sorane Cirsteovej. (Autor: TASR/AP)

Williamsová končí s debaklom 

Z nasadených hráčok vypadla aj Jelena Rybakinová, ktorá ako číslo 17 podľahla nenasadenej Francúzke Fione Ferrovej 4:6, 4:6.

Bez problémov postúpila desiata nasadená Američanka Serena Williamsová. Tridsaťdeväťročná veteránka si poradila so Srbkou Ninou Stojanovičovou 6:3, 6:0 za 69 minút. V zápase predviedla 27 víťazných úderov.

"Momentálne to je u mňa hľadanie rovnováhy. Hrala som úplne uvoľnená, o hre som zbytočne nepremýšľala, najmä v druhom sete," vyjadrila spokojnosť 23-násobná grandslamová šampiónka.

Jej sestra Venus má už naopak pôsobenie v Melbourne Parku za sebou, s Taliankou Sarou Erraniovou prehrala 1:6, 0:6. Štyridsaťročnú Američanku pri svojej rekordnej 21 účasti na Australian Open trápil zranený členok.

"Nerada vyhrávam takto. Je mi jej veľmi ľúto. Nie je jednoduché hrať proti zranenej súperke," priznala po zápase Erraniová.

Halepová bola dva body od prehry 

Na dno svojich síl si musela v druhom kole siahnuť Rumunka Simona Halepová. Svetová dvojka prehrávala v treťom sete s Austrálčankou Ajlou Tomljanovičovou 2:5 a 15:30 pri vlastnom podaní. Napokon však dokázala zápas otočiť. 

Rodáčke zo Záhrebu, ktorá vlastní austrálske občianstvo od januára 2018, nepomohlo ani 37 víťazných úderov. Napokon prehrala 6:4, 4:6, 5:7. 

"Ona je silná súperka, takže som očakávala ťažký zápas. Som ale rada, že som to zvládla a teraz som môžem smiať," povedala Halepová v rozhovore. 

Naopak, problémy nemala minuloročná víťazka US Open Naomi Osaková. Japonka si ako číslo tri poradila s Caroline Garciovou z Francúzska 6:2, 6:3.

Australian Open - dvojhra žien - 2. kolo:

Simona Halepová (Rum.-2) - Ajla Tomljanovičová (Aus.) 4:6, 6:4, 7:5

Naomi Osaková (Jap.-3) - Caroline Garciová (Fr.) 6:2, 6:3

Markéta Vondroušová (ČR-19) - Rebecca Marinová (Kan.) 6:1, 7:5

Ann Liová (USA) - Alize Cornetová (Fr.) 6:2, 7:6 (6)

Anastasia Potapovová (Rus.) - Tímea Babosová (Maď.) 6:2, 6:4

Arina Sobolenková (Biel.-7) - Daria Kasatkinová (Rus.) 7:6 (5), 6:3

Su-Wei Hsieh (Taiw.) - Bianca Andreescuová (Kan.-8) 6:3, 6:2

Sorana Cirsteová (Rum.) - Petra Kvitová (ČR-9) 6:4, 1:6, 6:1

Zarina Dijasová (Kaz.) - Pera Bernardová (USA) 6:4, 3:6, 6:3

Serena Williamsová (USA-10) - Nina Stojanovičová (Srb.) 6:3, 6:0

Fiona Ferrová (Fr.) - Jelena Rybakinová (Kaz.-17) 6:4, 6:4

Garbine Muguruzová (Šp.) - Ľudmila Samsonovová (Rus.) 6:3, 6:1

Sara Erraniová (Tal.) - Venus Williamsová (USA) 6:1, 6:0 

Veronika Kudermetovová (Rus.-32) - Varvara Gračovová (Rus.) 5:7, 6:2, 6:2

Iga Swiateková (Poľ.-15) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:2, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Koniec troch grandslamových víťaziek, Halepová predviedla skvelý obrat