Austrálčania si na duel proti Slovensku zvolili trávu

Tenisti Slovenska oslavujú víťazstvo v Maďarsku.
Tenisti Slovenska oslavujú víťazstvo v Maďarsku. (Autor: TASR)
SITA|10. aug 2016 o 00:25

Bude to výzva. Nevieme sa jej dočkať, hovorí kapitán Austrálie Lleyton Hewitt.

BRATISLAVA. Trávnatý povrch v Sydney - taká je voľba Austrálie na stretnutie so Slovenskom 16. - 18. septembra v play off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

Informáciu o dejisku a podklade v utorok priniesol web hostiteľskej národnej asociácie TA, hrať sa bude v Ken Rosewall Arene.

"Je to pre nás skvelá príležitosť. Sme odhodlaní zabezpečiť si miesto vo svetovej skupine a urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme to dokázali. Tešíme sa na vystúpenie pred žičlivým publikom," povedal kapitán domácich Lleyton Hewitt.

"Austrália sa v Davisovom pohári ešte so Slovenskom nestretla, ale vopred vieme, že to bude výzva. Nevieme sa jej dočkať. Člen Top 30 Martin Kližan a hráč Top 100 Lukáš Lacko budú v nasledujúcich týždňoch pod naším drobnohľadom. My budeme pripravení a dúfame, že priaznivci nás prídu v hojnom počte podporiť." 

Austrálčania dosiaľ naposledy hrali v Sydney v septembri 2011 proti Švajčiarom.

Lleyton Hewitt je hrajúcim kapitánom Austrálie.
Lleyton Hewitt je hrajúcim kapitánom Austrálie. (Autor: SITA/AP)

Trávnatý dvorec niekde na východe krajiny, presne tak odhadovali austrálske médiá už koncom júla výber TA. Podľa denníka Herald Sun boli v hre aj Canberra alebo nešpecifikované mestá v štáte Queensland.

Spomenutý zdroj už vtedy pripomenul, že takáto geografická lokácia by bola logisticky vhodnejšia vzhľadom na termín v týždni po skončení grandslamového US Open v New Yorku (29. augusta - 11. septembra).

Finalisti ročníka 2005 Slováci si zahrajú v prelínačke o elitu tretiu sezónu za sebou, znova u súpera. Predvlani neuspeli v USA a minulý rok v Poľsku.

Do tejto fázy sa aktuálne prebojovali víťazstvom nad Maďarmi 3:0 v budapeštianskom antukovom súboji 15. - 17. júla v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny, v ktorej pôsobia nepretržite od roku 2007.

Vlani Slováci v boji o svetovú skupinu nestačili na Poľsko. V rozhodujúcom zápase neuspel Gombos.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Austrálčania si na duel proti Slovensku zvolili trávu