Nadal sa snažil sa o rekordný dvanásty titul z Monte Carla, no prehral vo štvrťfinále

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Zdroj: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. apr 2021 o 14:30 (aktualizované 16. apr 2021 o 22:06)

Končí aj obhajca titulu.

MONAKO. Španielsky tenista Rafael Nadal vypadol nečakane už vo štvrťfinále turnaja ATP Monte Carlo Masters. Rekordný 11-násobný víťaz podujatia prehral v pozícii nasadenej trojky s Rusom Andrejom Rubľovom v troch setoch 2:6, 6:4 a 2:6.

"Pre Rafu musí byť neuveriteľne náročné hrať v každom zápase pod tlakom víťazstva, ktoré od neho každý očakáva.

Vždy sa hrá lepšie, keď nemáte čo stratiť a to bol aj môj prípad," povedal Rubľov, ktorý nedovolil Nadalovi postúpiť do 75. semifinále na podujatiach Masters.

V Monte Carle Nadal odštartoval antukovú sezónu, ktorej vrcholom bude Roland Garros. Tretí hráč svetového rebríčka sa neobjavil na ATP Tour od štvrťfinálovej prehry s Grékom Stefanosom Tsitsipasom na februárovom Australian Open v Melbourne.

Tridsaťštyriročný Španiel chce v Paríži na prelome mája a júna zabojovať o 14. titul a rekordnú 21. grandslamovú trofej. Nadal predtým vynechal turnaje v Dauhe a Dubaji i podujatie Masters 1000 v Miami.

"Prehrať tu je vždy smutné. Nezačal som antukovú sezónu správnym spôsobom. Ale nie je vhodný okamih sťažovať sa, Jediné, čo môžem spraviť, je ísť do Barcelony a trénovať. Pokúsim sa napraviť veci, ktoré nefungovali," uviedol Nadal.


Šiesty nasadený Rubľov sa v semifinále stretne s Nórom Casperom Ruudom. Ten zdolal obhajcu titulu z roku 2019 Taliana Fabia Fogniniho (pre pandémiu sa turnaj v roku 2020 nehral, pozn. red.) 6:4, 6:3.

Pre Fogniniho ide dodnes o najväčší titul v kariére. 

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa prebojoval do semifinále, keď jeho štvrťfinálový súper Alejandro Davidovich Fokina zo Španielska duel skrečoval za stavu 5:7 po prvom sete.

Medzi najlepšie kvarteto sa prebojoval aj Brit Daniel Evans, ktorý predtým v osemfinále vyradil svetovú jednotku Novaka Djokoviča. Do semifinále prešiel cez Belgičana David Goffina, zdolal ho v troch setoch 5:7, 6:3 a 6:4.

ATP Monte Carlo 2021

Muži, dvojhra - štvrťfinále:

Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) - Alejandro Davidovich Fokina (Šp.) 7:5, 0:0 - Fokina skrečoval

Daniel Evans (Brit.) - David Goffin (Bel-11.) 5:7, 6:3, 6:4

Casper Ruud (Nór.) - Fabio Fognini (Tal.-15) 6:4, 6:3

Andrej Rubľov (Rus.-6) - Rafael Nadal (Šp.-3) 6:2, 4:6, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal sa snažil sa o rekordný dvanásty titul z Monte Carla, no prehral vo štvrťfinále