Mrzí ju, že nebola na olympiáde. Najvšestrannejšia slovenská atlétka končí kariéru

Lucia Vadlejchová (vľavo).
Lucia Vadlejchová (vľavo). (Autor: TASR)
TASR|7. okt 2021 o 18:01

Atletike sa dlho venovala popri inom zamestnaní.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Atlétka Lucia Vadlejch oznámila koniec kariéry. Slovenská rekordérka v sedemboji s výkonom 6103 bodov sa rozlúčila s aktívnou činnosťou vo veku 32 rokov.

Za svoj najväčší úspech považuje 9. priečku v päťboji na halových ME 2017 v Belehrade výkonom 4409 bodov. Trikrát štartovala na európskom šampionáte pod holým nebom, z toho dvakrát na trati 400 m prek. a raz v sedemboji.

"Halové ME 2017 a ME 2018 sú asi dva najpamätnejšie momenty mojej kariéry. Samozrejme, skvelý bol aj slovenský rekord 6103 v Kladne, keď som predchádzajúci prekonala po 23 rokoch.

Všetky tri spomenuté udalosti si veľmi cením, keďže v tom čase som bola riadne zamestnaná a atletike som sa venovala v čase voľna. Profesionálkou som bola len v posledných troch rokoch," pripomenula Vadlejch v rozhovore pre atletika.sk.

Rodáčku z Považskej Bystrice najviac mrzí, že sa jej nepodarilo kvalifikovať sa na olympiádu.

"Vo viacbojoch je to v posledných rokoch mimoriadne ťažké. Takisto ma hrozne mrzelo, že ma nevzali na MS 2017 do Londýna, bola som prvá, či druhá náhradníčka. Ťažko som to znášala, lebo v tom roku som mala výbornú formu. Šport je však taký, neraz je to o šťastí."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Mrzí ju, že nebola na olympiáde. Najvšestrannejšia slovenská atlétka končí kariéru