Dobehla ôsma, už je štvrtá. Slovenská olympionička stúpa poradím vďaka dopingu súperiek

Lucia Klocová sa posunula na ME 2012 zo šiesteho už na štvrté miesto.
Lucia Klocová sa posunula na ME 2012 zo šiesteho už na štvrté miesto. (Autor: SITA)
TASR|3. sep 2024 o 20:17

Z výsledkovej listiny behu na 1500 m z OH 2012 postupne vyškrtli už štyri atlétky.

LAUSANNE. Ruská atlétka Tatiana Tomašovová prišla o striebornú medailu z behu na 1500 m z olympiády v Londýne 2012. V utorok o tom rozhodol Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

Slovenská reprezentantka Lucia Hrivnák Klocová by sa tak v konečnom hodnotení disciplíny mala posunúť už tesne pod stupne víťazov na 4. priečku.

Tomašovová mala pri opätovnej analýze vzoriek pozitívny test na steroidy v dvoch mimosúťažných kontrolách v roku 2012. Dostala tak spätne suspendáciu aj na obdobie zahŕňajúce olympiádu v Londýne.

Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, keďže Rusko je aktuálne suspendované na medzinárodnej scéne a súd CAS tak v tomto prípade slúžil ako prvostupňový.

Tomašovová dobehla v Londýne priamo na trati do cieľa ako štvrtá, no neskôr sa vo výsledkovej listine posunula vyššie, keď pre doping diskvalifikovali Turkyne Asli Alptekinovú a Gamze Bulutovú.

Na striebornú pozíciu by sa tak mala posunúť Abeba Aregawiová, ktorá v Londýne štartovala za Etiópiu a neskôr mala ako reprezentantka Švédska taktiež pozitívny dopingový nález. Bronz by mohla získať Američanka Shannon Rowburyová.

Hrivnák Klocová zabehla čas 4:12,64 min a do cieľa prišla ako ôsma, no z výsledkovej listiny postupne vyškrtli už štyri atlétky, ktoré dobehli pred ňou. Informácie pochádzajú z AP a AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Dobehla ôsma, už je štvrtá. Slovenská olympionička stúpa poradím vďaka dopingu súperiek