Atletický šampionát presunuli na rok 2023, Volko reagoval dvomi slovami

Šprintér Ján Volko ide na svetový šampionát v Londýne za odmenu.
Šprintér Ján Volko ide na svetový šampionát v Londýne za odmenu. (Autor: TASR)
TASR|10. dec 2020 o 09:41

Je to zlá správa pre atletiku, tvrdí Pupiš.

NAN-ŤING. Halové majstrovstvá sveta v atletike sa v čínskom Nan-ťingu neuskutočnia ani na budúci rok.

Pôvodne sa mali konať v marci 2020, no pre pandémiu ich presunuli na budúci rok. Keďže sa však situácia s koronavírusuom neupokojila, Svetová atletika preložila MS až na marec 2023.

Volko si musí počkať

"Museli sme vziať do úvahy bezpečnostné riziko. Na podujatie by pricestovalo veľké množstvo ľudí a situácia je stále veľmi neistá, navyše musíme rešpektovať opatrenia v hostiteľskej krajine," citovala agentúra DPA stanovisko Svetovej atletiky.

Nan-ťing sa dočká šampionátu až v roku 2023, pretože už skôr sa rozhodlo, že MS 2022 sa uskutočnia v Belehrade.

V Nan-ťingu mal obhajovať 6. miesto slovenský šprintér Ján Volko. Ten pre oficiálny web Slovenského atletického zväzu reagoval iba krátkym povzdychnutím: "Ach jaj."

Zlá správa pre atletiku

Nadšený nie je ani šéftréner slovenského zväzu Martin Pupiš, na druhej strane však chápe rozhodnutie.

"Zrušenie halových MS v roku 2021 a ich preloženie na rok 2023 je zlá správa pre atletiku, ale na druhej strane je to v čase neistoty z ďalšieho vývoja pandémie už aj trochu očakávané a zrejme logické riešenie," povedal pre atletika.sk Pupiš.

Verí, že podobný osud nestretne aj olympiádu v Tokiu či európske podujatia.

"Verím, že olympiáda nie je ohrozená, lebo Japonci ukázali aj v prípade krasokorčuľovania, že sú schopní riešiť problémy športu súvisiace s Covid-19. Čo sa, žiaľ, nedá povedať o Slovensku.

Zrušenie halových MS je fakt, ktorý musíme prijať a dúfať, že podobný osud nečaká ME a ďalšie podujatia. Pre našich reprezentantov je dôležité, aby konečne začali kompetentní riešiť aj problémy našich športovcov, lebo necitlivá interpretácia očakávaného lockdownu by mohla spôsobiť prakticky zánik slovenského športu," uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Atletický šampionát presunuli na rok 2023, Volko reagoval dvomi slovami