Asistent trénera Magnitogorska dostal pokutu 30-tisíc rubľov

(Autor: wikipedia.com)
SITA|5. jan 2013 o 18:32

Asistent trénera hokejistov Metallurgu Magnitogorsk Tom Barrasso dostal pokutu 30 000 rubľov (cca. 756 eur) za urážku rozhodcov.

MAGNITOGORSK. Asistent trénera hokejistov Metallurgu Magnitogorsk Tom Barrasso dostal pokutu 30 000 rubľov (cca. 756 eur) za urážku rozhodcov v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy proti Traktoru Čeľabinsk (3:0). V 55. min vykázali arbitri duelu Američana z lavičky pre hrubé nešportové správanie. O sankcii rozhodla športovo-disciplinárna komisia KHL.

Barrasso je asistentom Paula Mauriceho od 8. júna 2012. Štyridsaťsedemročný Američan je bývalý hokejový brankár, v NHL si počas osemnástich sezón obliekol dresy Pittsburghu, Buffala, Ottawy, Caroliny, Toronta a St. Louis. Je jediným brankárom histórie, ktorý sa priamo zo strednej školy dostal do NHL bez toho, aby predtým pôsobil v niektorej juniorskej, univerzitnej či nižšej seniorskej súťaži.

Hneď pri premiére v profilige v roku 1984 získal Vezinovu trofej pre najlepšieho gólmana, doteraz je jej najmladším držiteľom. V roku 1984 zároveň dostal Barrasso aj Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika súťaže. Stanleyho pohár získal v rokoch 1991 a 1992.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Asistent trénera Magnitogorska dostal pokutu 30-tisíc rubľov