Arteta na operáciu do Španielska

SITA|24. feb 2009 o 12:22

Stredopoliara anglického futbalového tímu FC Everton Mikela Artetu čaká budúci týždeň operačný zákrok kolena v jeho rodnom Španielsku.

LIVERPOOL. Stredopoliara anglického futbalového tímu FC Everton Mikela Artetu čaká budúci týždeň operačný zákrok kolena v jeho rodnom Španielsku, po ktorom sa bude zotavovať približne 6 mesiacov.

Špílmacher liverpoolskeho tímu sa zranil v úvode nedeľňajšieho ligového duelu proti Newcastlu United (0:0) a diagnóza roztrhnutého prekríženého väzu v pravom kolene znamenala predčasný koniec sezóny. "Operáciu podstúpi začiatkom budúceho týždňa v Barcelone. Bežne využívame služby troch chirurgov - najlepšieho britského, európskeho a amerického. Mikelovi pochopiteľne najviac vyhovoval španielsky," vysvetlil voľbu fyzioterapeut Evertonu Mick Rathbone.

Everton je momentálne v najvyššej anglickej súťaži na 6. mieste a prebojoval sa aj do štvrťfinále Anglického pohára (FA Cupu), kde nastúpi proti lepšiemu z dvojice West Ham United, FC Middlesbrough. Arteta v tejto sezóne strelil 7 gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov