Armstrong skončil v nemocnici. Má zlomenú kľúčnu kosť

Lance Amrstrong
Lance Amrstrong (Autor: ap)
Miloslav Šebela|23. mar 2009 o 18:00

Štyri až šesť týždňov bude trvať, kým si fenomenálny americký cyklista Lance Amrstrong znova sadne na bicykel.


BRATISLAVA. Sedemnásobný víťaz Tour de France Lance Armstrong sa počas prvých troch pretekov od návratu k profesionálnej cyklistike úspešne vyhýbal pádom. Jeden menší utrpel na februárových pretekoch Okolo Kalifornie.

Oveľa horšie dopadol 37-ročný Texasan v pondelok. Do cieľa prvej etapy pretekov Okolo Kastílie nedošiel. Po hromadnom páde 20 kilometrov pred cieľom ho museli previezť do nemocnice v Palencii. "Lance utrpel zlomeninu kľúčnej kosti. Lekári potvrdili, že je to jednoduchá zlomenina. Pri liečbe by nemali byť žiadne komplikácie," potvrdil správu manažér tímu Astana Johann Bruyneel.

Podľa informácii spravodajskej televízie CNN bolo v páde zapletených 15 až 20 pretekárov. Armstrong do vozidla zdravotníkov nastúpil bez cudzej pomoci. Na tvári mal však bolestivú grimasu.

Armstrong vlani na jeseň ohlásil návrat do profesionálnej cyklistiky. Za najväčšiu motiváciu označil propagáciu boja proti rakovine. Športové ambície zatiaľ Armstrong veľmi neprejavil. V tíme kazašskom profesionálnom tíme Astana jazdí spoločne s víťazom Tour de France Albertom Contadorom. Práve pretekoy Okolo Kastílie mali byť prvými, kde si mal Armstrong zmerať sily s 25-ročným Španielom.

Víťazom etapy, ktorá merala 176 km a viedla z Paredas de Nava do Baltanas prevažne rovinatým terénom, sa v šprinte pelotónu stal domáci Joaquín Sobrino Martínez z tímu Burgos Monumental.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstrong skončil v nemocnici. Má zlomenú kľúčnu kosť