Armstrong si zatiaľ na triumf na Tour de France 2009 netrúfa

(Autor: AP)
SITA|4. dec 2008 o 17:15

Lance Armstrong nevidí zatiaľ svoje šance vyhrať Tour de France aj v roku 2009 príliš optimisticky.

TENERIFE. Sedemnásobný víťaz prestížnych cyklistických pretekov Tour de France Lance Armstrong nevidí zatiaľ svoje šance vyhrať toto podujatie aj v roku 2009 príliš optimisticky. "V minulosti som vedel som, ak Tour vyhrať. Mal som to premyslené. Ale teraz úprimne hovorím, že som dlho nesúťažil a neviem, akú mám reálnu šancu obstáť v súboji s ďalšími jazdcami," uviedol 37-ročný Američan v rozhovore pre agentúru AP. "Ak by sa Tour de France uskutočnili dnes, naisto by som nemal kapacitu na to, aby som vyhral. Ale preteky budú až o niekoľko mesiacov a ešte mám čas na prípravu."

Armstrong, ktorý sa po trojročnej prestávke vrátil do cyklistického pelotónu ako jazdec tímu Astana, je momentálne na sústredení so spolujazdcami na Kanárskych ostrovoch. Američan potvrdil, že nebude bojovať o post lídra tímu so Španielom Albertom Contadorom, ktorý sa na budúci rok v júli pokúsi o druhý triumf na Tour de France. "Budem sa správať férovo a rešpektovať rozhodnutie šéfa tímu Johana Bruyneela o tom, kto bude lídrom. Ak budú Alberto alebo Levi Leipheimer potrebovať moju pomoc, podriadim sa rozhodnutiu tímu," zdôraznil Lance Armstrong.

Armstrong považuje Contadora za najlepšieho na svete

Lance Armstrong považuje svojho nového spolujazdca z tímu Astana Španiela Alberta Contadora za najlepšieho na svete.

"Má obrovský talent. Je to celkom jednoduché. Tento chlapík, ktorý sedí po mojej ľavici, je najlepší cyklista na svete," Armstrong nešetril chválou na svojho tímového kolegu. Tridsaťsedemročný Američan tak zmietol zo stola špekulácie, že medzi oboma jazdcami je napätie vyplývajúce z boja o pozíciu tímovej jednotky. "V cyklistike existuje nepísané pravidlo, že všetci pretekári podporujú toho najlepšieho. Je možné, že budem druhý najlepší alebo tretí najlepší v tíme, potom budem rešpektovať pravidlá a pokyny tímu a budem samozrejme podporou pre najlepšieho," pokračoval sedemnásobný víťaz Tour de France.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstrong si zatiaľ na triumf na Tour de France 2009 netrúfa