Armstrong odstúpil z funkcie predsedu Livestrongu

(Autor: SITA/AP)
TASR|17. okt 2012 o 15:26

Športová značka Nike ukončila spoluprácu so slávnym cyklistom už vo štvrtok. Teraz sám odstúpil z postu predsedu vo svojej nadácii.

AUSTIN. Lance Armstrong odstúpil z funkcie predsedu predstavenstva nadácie Livestrong.

Bývalý cyklista obvinený z užívania dopingu chce týmto krokom zabrániť prípadným škodám, ktoré by mohli postihnúť nadáciu na podporu boja proti rakovine.

Spoločnosť Nike v stredu odstúpila od vzájomnej spolupráce s bývalým americkým cyklistom Lanceom Armstrongom. Dôvodom je odhalenie dopingovej minulosti 41-ročného rodáka z Texasu.

Výrobca športového oblečenia a obuvi kooperoval s Armstrongom viac ako desať rokov, pričom rozhodnutie rozviazať zmluvu vykonal "s hlbokým zármutkom", uvádza sa v komuniké.

"Pre Nike je neospravedlniteľné používanie akýchkoľvek nedovolených prostriedkov," píše sa vo vyhlásení firmy, ktorá sídli v americkom Beavertone.

Aj výrobca piva Budweiser informoval, že na konci roku 2012 neobnoví vzťahy s Lanceom Armstrongom, no naďalej bude podporovať jeho nadáciu pre boj s rakovinou.

Spoločnosť Anheuser-Busch je ďalším veľkým sponzorom, ktorý po prevalení sa dopingovej aféry sedemnásobného víťaza Tour de France ukončil s Texasanom spoluprácu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstrong odstúpil z funkcie predsedu Livestrongu