Je majster sveta, hral za PSG či Real Madrid. Rodák však kvôli nemu neodíde

Marek Rodák.
Marek Rodák. (Autor: AP/Paul Childs - Pool)
SITA|13. sep 2020 o 13:26

Slovák debutoval v Premier League.

LONDÝN. Angažovanie francúzskeho majstra sveta z predvlaňajšieho šampionátu v Rusku Alphonsa Areolu neznamená koniec slovenského gólmana Mareka Rodáka v anglickom klube FC Fulham.

Areaola v uplynulom ročníku hosťoval z parížskeho St. Germain v Reale Madrid.

"Areola má zvýšiť konkurenciu, ktorá je nevyhnutná, ak chceme uspieť v jednej z najlepších líg sveta. Budú sa navzájom tlačiť. Máme dvoch veľmi dobrých gólmanov a to je presne to, čo potrebujem," vyhlásil podľa webu standard.co.uk kouč nováčika Premier League Scott Parker.

Rodák bol v predchádzajúcej sezóne základným stavebným kameňom tímu pri návrate medzi anglickú elitu. Patril k najlepším brankárom EFL Championship, v ktorej si na konto pripísal 15 čistých konto.

Príležitosť medzi tromi žrďami Fulhamu dostal aj v úvodnom zápase nového ročníka Premier League 2020/2021 proti Arsenalu. V londýnskom derby však nezabránil prehre svojho tímu 0:3.

"V tomto ročníku pravdepodobne prehráme viac zápasov ako v minulom, ale nemôžeme si dovoliť inkasovať dva alebo trikrát po odrazených loptách. Takéto momenty nás zrážajú k zemi," poznamenal po stretnutí Parker.

"Hráči sa z toho musia poučiť, rozvíjať sa a pochopiť, kde robia chyby," dodal 39-ročný Parker.

Pre neho majú duely s Arsenalom špecifický náboj, keďže v minulosti okrem Fulhamu pôsobil aj v ďalších londýnskych kluboch - Charltone Athletic, FC Chelsea, West Hame United a Tottenhame Hotspur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Je majster sveta, hral za PSG či Real Madrid. Rodák však kvôli nemu neodíde