Antidopingovú chartu UCI podpísal už aj Jurčo

SITA|6. júl 2007 o 15:42

BRATISLAVA 6. júla (SITA) - Na Antidopingovú chartu Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) pridal svoj podpis už aj jediný Slovák v tímoch ProTour Matej Jurčo, môže tak aj naďalej jazdiť v tíme Milram ...

BRATISLAVA 6. júla (SITA) - Na Antidopingovú chartu Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) pridal svoj podpis už aj jediný Slovák v tímoch ProTour Matej Jurčo, môže tak aj naďalej jazdiť v tíme Milram a zúčastňovať sa na veľkých pretekoch. Menoslov jazdcov, ktorí sa rozhodli vyhlásenie ratifikovať, zverejňuje UCI na svojej internetovej stránke, ktorá informuje aj o Jurčovom podpise.

Antidopingovú deklaráciu prijala UCI, ktorá ju odporučila podpísať všetkým pretekárom štartujúcim v seriáli ProTour. Cyklisti sa svojím podpisom zaručujú, že neužívajú žiadne nedovolené podporné prostriedky. Podľa deklarácie čaká usvedčeného vinníka dvojročný dištanc a pokuta vo výške ročného platu. Dokument je výsledkom rokovania medzi UCI a zástupcami 20 tímov ProTour. Svojím podpisom zároveň každý cyklista súhlasí s porovnaním svojej DNA so vzorkami pochádzajúcimi z aféry Operation Puerto. "UCI nebude tolerovať žiadnemu jednotlivcovi či organizácii ničenie tohto športu," povedal prezident federácie Pat McQuaid.


Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Antidopingovú chartu UCI podpísal už aj Jurčo