ANKETA: Kto by si zaslúžil byť Športovcom roka na Slovensku?

Medzi veľkých favoritov ankety patrí Matej Tóth, ktorý získal zlatú olympijskú medailu v Riu de Janeiro.
Medzi veľkých favoritov ankety patrí Matej Tóth, ktorý získal zlatú olympijskú medailu v Riu de Janeiro. (Autor: TASR)
Sportnet|7. nov 2016 o 22:23

BRATISLAVA. Taký úspešný rok Slováci už dávno nemali. Matej Tóth a bratranci Škantárovci získali olympijské zlato, Peter Sagan obhájil titul svetového šampióna. Dominika Cibulková ovládla záverečný turnaj majsteriek.

A aj ďalší dosiahli skvelé úspechy.

V decembri budú slovenskí novinári rozhodovať o tom, kto získa titul Športovec roka. A kandidátov je skutočne hneď niekoľko.

Keď sa denník SME pýtal na názor viacerých bývalých alebo súčasných reprezentantov, najčastejšie sa opakovali tri mená: Tóth, Cibulková a Sagan.

Porovnanie úspechov v jednotlivých športoch je však podľa bývalého tenistu Dominika Hrbatého prakticky nemožné.

„To je to isté, akoby ste chceli porovnávať univerzitného profesora s doktorom medicíny a atómovým fyzikom. Každý z nich je istým spôsobom výnimočný, no sú to nemerateľné veličiny,“ vravel.

Výborný rok však majú za sebou tiež kanoista Matej Beňuš (striebro z Ria), slalomárky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová (víťazstvo vo Svetovom pohári) či Štefan Svitko (druhé miesto na Rely Dakar).

Výsledky ankety tiež ponúknu odpoveď na otázku, či je viac olympijské zlato alebo titul majstra sveta. „Z výkonového hľadiska je rovnako náročné vyhrať olympiádu aj majstrovstvá sveta. Ale z mentálneho hľadiska je oveľa náročnejšie uspieť na olympijských hrách,“ myslí si Dominik Hrbatý.

„Vyhrať niektoré majstrovstvá sveta je omnoho zložitejšie ako uspieť na olympijských hrách. No zasa olympiáda je len raz za štyri roky. Navyše je to udalosť, na ktorú sa pozerá celý svet a športovci sú určite vo väčšom vypätí ako na majstrovstvách sveta,“ dodáva strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková.

Vlani sa Športovcom roka na Slovensku stal Peter Sagan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»ANKETA: Kto by si zaslúžil byť Športovcom roka na Slovensku?