Kto je Slovenský bojovník roka 2021? Hlasujte v ankete SvetMMA

Prvý ročník ankety SvetMMA sa uskutočnil v roku 2016.
Prvý ročník ankety SvetMMA sa uskutočnil v roku 2016. (Zdroj: SvetMMA)
SvetMMA|18. jan 2022 o 16:30

Hlasovanie bude ukončené v sobotu večer o 22. hodine.

Redakcia SvetMMA už od roku 2016 prináša anketu Slovenský bojovník roka.

Fanúšikovia môžu svojimi hlasmi určiť najlepšieho zápasníka uplynulých dvanástich mesiacov. Hlasovanie doposiaľ ovládli veľké hviezdy slovenského MMA.

Prvý ročník vyhral Jozef Wittner, hneď dvakrát už uspel bývalý šampión Oktagonu a Fight Night Global Tomáš Deák. Po víťazstve v Zápase storočia sa tešil aj niekdajší šampión Bellatoru Attila Végh.

Víťazi predošlých ročníkov

2016 - Jozef Wittner

2017 - Tomáš Deák

2018 - Tomáš Deák

2019 - Attila Végh

2020 - Ľudovít Klein

Minulý rok fanúšikovia zvolili Véghovho zverenca Ľudovíta Kleina, ktorý sa ako prvý Slovák dostal do prestížnej organizácie UFC.

Medzi nominovanými opäť nechýbajú viaceré známe tváre. Nižšie nájdete prehľad úspechov jednotlivých zápasníkov s ich bilanciou v roku 2021.

Kto sa bude radovať tentoraz? Hlasovanie bude ukončené v sobotu 22. januára o 22. hodine.

Ivan Buchinger (2:0 Oktagon MMA)

Jediný Slovák, ktorý zápasil s hviezdnym Conorom McGregorom. Buchinger dlhé roky pôsobil v zahraničí, kde si vybudoval renomé obávaného bojovníka.

Získal opasky v britskej lige Cage Warriors a ruskej M-1 Global. Potom konečne ohlásil návrat domov a v Oktagone začal ihneď dominovať.

V januári získal prvý titul, v septembri pridal aj druhý. Zatiaľ čo v januári pomerne rýchlo ukončil Ronalda Paradeisera, na jeseň musel o pás tvrdo bojovať celých 25 minút proti Vojtovi Barboríkovi.

Buchinger sa napokon stal prvým dvojnásobným šampiónom Oktagon MMA.

V závere roka chcel atakovať ešte tretí pás, no zastavilo ho nepríjemné zranenia kolena.

Martin Buday (2:0 Oktagon MMA, Contender Series)

Hoci Attila Végh od roku 2019 nezápasí v MMA, úspechy zbiera ako na bežiacom páse. Teraz už v pozícii hrdého trénera.

Jeho zverenci píšu históriu domácej scény. Pred rokom sa do UFC prebojoval Klein, no a trnavský Spartakus Fight Gym už má medzi svetovou elitou druhé želiezko v ohni.

Ťažkotonážnik Martin Buday mal pred sebou rovno dve veľké výzvy. Najskôr musel uspieť v Oktagone, kde zápasil o titul ťažkej váhy. Duel sa spočiatku nevyvíjal v jeho prospech, ale Buday prekonal nepriaznivé okolnosti a v júni zodvihol nad hlavu opasok.

Okamžite po zápase započal ďalšiu prípravu. V októbri ho čakal životný duel pred zrakom prezidenta UFC, Dana Whitea.

Výzvy sa nezľakol. Buday ukončil Američana Lorenza Hooda v prvom kole technickým KO. White mu následne zvestoval radostnú správu.

„Si silný, máš bilanciu 9-1, 29 rokov, si v najlepších rokoch a ja potrebujem ťažké váhy,“ povedal mu.

Samuel "Pirát" Krištofič (2:0 Oktagon MMA)

Výborný rok má za sebou aj Samuel ‘Pirát‘ Krištofič, ktorý pod krídlami organizácie Oktagon ťahá peknú šnúru štyroch výhier v rade, pričom 3 zaznamenal vo velterovej váhe.

Najväčší úspech kariéry si ale ‘Pirát‘ vybojoval o kategóriu vyššie, keď v súboji o titul šampióna strednej váhy v lete 2021 zdolal na body Marcina Naruszczku.

Krištofič sa výhrou definitívne zaradil medzi najväčšie hviezdy domácej scény a neostáva už nič iné, ako si počkať na jeho stret s Patrikom Kinclom. V tomto súboji môže zjednotiť opasky strednej váhy.

Lucia Szabová (3:0 Oktagon MMA)

Anketu Slovenský bojovník roka ešte nevyhrala ženská bojovníčka, avšak Lucia Szabová už druhýkrát po sebe bojuje o to, aby túto bilanciu zlomila.

V troch zápasoch bola stopercentná a v dvoch prípadoch predviedla skvelé ukončenia.

Džudistku Rizlen Zouak donútila odklepať v jej doméne páku na ruku. Grékyňu Netzu knokautovala výstavným high kickom. A neporazené skóre potvrdila výhrou nad Corneliou Holm zo Švédska.

A to mohla pridať aj štvrtú výhru, ale zasiahla vyššia moc. Szabová mala zápasiť na turnaji Oktagon 30, no jej súperku vyradil zo štartovky koronavírus.

Tomáš Deák (1:0 ACA)

Stálica domáceho MMA, dlhodobá jednotka bantamovej váhy a zároveň už dvojnásobný víťaz ankety SvetMMA.

Tomáš Deák nemôže chýbať v nominácii ani tento rok. Bývalý šampión prestížnej organizácie Fight Nights Global a domáceho Oktagon MMA momentálne pôsobí v azda najkvalitnejšej európskej lige ACA.

V septembri minulého roku sa tu Tomáš predstavil vo svojom druhom súboji a po výbornom výkone pripravil Emranovi Israfilovi iba druhú kariérnu prehru, keď ho ukončil škrtením v treťom kole.

Deák má tak iba jediný cieľ, ďalší opasok v ruskej organizácii.

Ronald Paradeiser (2:1 Oktagon MMA, Super League MMA)

Aj keď štart do roku 2021 Paradeiserovi nevyšiel podľa predstáv, ani jeho duel s Buchingerom nebol z kategórie obyčajných. Bojoval o opasok organizácie Oktagon MMA.

Po prehre s teraz už dvojnásobným šampiónom sa "Rony" vrátil na víťaznú vlnu výhrou nad Ardom Atasom a výborné meno si spravil aj v Nemecku.Na podujatí Super League MMA 2 uškrtil v druhom kole Kolumbijčana Ordoneza. Paradeiser si týmito výkonmi vyslúžil súboj s Losenom Keitom o post vyzývateľa šampióna ľahkej váhy.Nepriaznivý úvod roka tak zvrátil priam dokonalým spôsobom a vo februári sa môže prepracovať k odvete s Buchingerom.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kto je Slovenský bojovník roka 2021? Hlasujte v ankete SvetMMA