ANKETA: Začnú Slováci víťazstvom? Tipujte, ako budú hrať s Walesom

Nadviažu Slováci na úvod šampionátu na kvalitné výsledky v príprave?
Nadviažu Slováci na úvod šampionátu na kvalitné výsledky v príprave? (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Sportnet|10. jún 2016 o 17:13

Zápas Slovenska s Walesom sa na štadióne v Bordeaux začína v sobotu o 18. hodine.

BRATISLAVA. Iba piatim tímom na EURO 2016 sa verí menej. Hoci Slováci v kvalifikácii dokázali zdolať Španielsko a v prípravnom zápase pred šampionátom aj majstra sveta Nemecko, kurz na ich celkový triumf je 120:1.

„Výkonnostne sme ďalej ako trebárs pred dvoma rokmi, ale na majstrovstvách Európy me prvýkrát. Tak to aj vnímame. S veľkou pokorou a s veľkým rešpektom,“ hovoril šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Kováčik priznal, že cíti nervozitu. „Cieľom je postup zo skupiny, ktorý, myslíme si, je reálny. Aj keď náročný. Táto generácia hráčov má na to, aby postúpila do osemfinále."

Svoju púť na EURO 2016 odštartujú Slováci v sobotu o 18. hodine, keď na štadióne v Bordeaux nastúpia proti Walesu.

"Zápas proti Slovákov bude pre Wales najdôležitejším od roku 1958," myslí si tréner slovenského súpera Chris Coleman.

"Je to veľmi dôležitý prvý zápas, ale nie najdôležitejší. Všetky budú veľmi dôležité. Určite by sme chceli vstúpiť do turnaja dobrým výkonom. Uvidíme, ako to dopadne na ihrisku. Teraz sa sústredíme iba na Wales a nemyslíme na nič iné," hovorí opora slovenskej reprezentácie a stredopoliar talianskeho Neapola Marek Hamšík.

"Skupina je vyrovnaná s veľkým favoritom Anglickom. Potom si to tri ďalšie mužstvá rozdajú o ďalšie postupové miesta. Nemyslím si, že to bude len defenzívna bitka. Futbal je o góloch a vyhrá ten, kto ich strelí. Bude sa útočiť."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»ANKETA: Začnú Slováci víťazstvom? Tipujte, ako budú hrať s Walesom