Kerberová prežíva krach. Nevie, ako byť jednotkou

Bývalá svetová jednotka Angelique Kerberová vypadla na US Open už v prvom kole.
Bývalá svetová jednotka Angelique Kerberová vypadla na US Open už v prvom kole. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|30. aug 2017 o 14:42

Začiatkom júla bola Angelique Kerberová svetovou jednotkou. Po vyradení v New Yorku vypadne zo svetovej desiatky.

NEW YORK, BRATISLAVA. Nestáva sa často, aby na grandslamových turnajoch nebol v druhom kole víťaz spred roka. Na US Open sa to stalo prvý raz od roku 2003. Stan Wawrinka pre zranenie ukončil sezónu sezónu už skôr, do New Yorku sa ani neprihlásil.

Obhajkyňa ženského titulu Angelique Kerberová však nečakane hladko vypadla. Vyradila ju len 19-ročná ročná japonská nádej Naomi Osaková 3:6, 1:6.

„Nebol to môj deň, hoci som sa cítila dobre. Tento rok je pre mňa úplne odlišný, hoci stále som rovnaká hráčka akou som bola doteraz,“ vravela 29-ročná Kerberová na tlačovej konferencii.

Rýchly pád

Nemecká tenistka prežívala pred rokom najlepšie obdobie v kariére. Na turnajoch kraľovala.

Na US Open získala druhý grandslamový titul sezóny a v septembri sa prvý raz stala svetovou jednotkou.

Táto sezóna nepripomína nič z toho, čo ju zdobilo vlani.

Skôr naopak, prežíva veľký krach a prepadáva sa. Nepodarilo sa jej vyhrať žiadny turnaj, s hráčkami zo svetovej dvadsiatky má smutnú bilanciu 0:9, na Roland Garros vypadla už v prvom kole a rovnako rýchlo skončila aj teraz v New Yorku.

Po poslednej prehre prvý raz od roku 2015 vypadne zo svetovej desiatky. V tenise nič nie je garantované.

Nemecká ľaváčka bola ešte nedávno špičkou a darilo sa jej. Tento rok je len tieňom. Na žiadnom z grandslamových turnajov sa nedostala ďalej ako do štvrtého kola.

Je oveľa náročnejšie udržať sa v špičke, ako sa do nej dostať.


Angelique Kerberová

Rýchly pád prišiel za pár týždňov. Ešte pred Wimbledonom začiatkom júla bola jednotkou, teraz vypadne zo svetovej desiatky.

"Od začiatku roka nehrám tak dobre, nevyhrala som toľko zápasov. Chýba mi sebavedomie. Vždy sa snažím zo seba vyžmýkať maximum, no v športe je to tak, že niekedy to nejde. Raz je človek hore, inokedy zasa dole. Nemôžem teraz klesať na duchu. Verím, že sa postupne vymaním z krízy," priznala Kerberová.

Nezvládla vyššie nároky

Pod jej horšie výsledky v sezóne sa podpísali aj problémy s ramenom. Náročnejšie však pre ňu bolo vyrovnať sa s tým, že bola svetovou jednotkou a každá súperka bola proti nej viac motivovaná.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kerberová prežíva krach. Nevie, ako byť jednotkou