Martin ani Kližan nepostúpili do finále turnaja v Poprade

Pod Tatrami sa skúsenému Argentínčanovi darí.
Pod Tatrami sa skúsenému Argentínčanovi darí. (Autor: TASR/ AP)
SITA|17. jún 2016 o 16:43

Náš zástupca skončil na rakete Argentínčana Zeballosa.

ATP Challenger, Poprad-Tatry - semifinále:

/dotácia 42 500 eur + hospitality, antuka/

Horacio Zeballos (Arg.-2) - Andrej MARTIN (SR-4) 6:3, 6:3

Gerald Melzer (Rak.-6) - Martin KLIŽAN (SR-1) 6:3, 5:7, 6:4

POPRAD. Slovenský tenista Andrej Martin nepostúpil do finále dvojhry na 14. ročníku turnaja ATP Challenger Tour v Poprade-Tatrách.

Dvadsaťšesťročný zverenec Miloslava Grolmusa Martin, nasadený ako štvrtý, prehral s Argentínčanom Horaciom Zeballosom, turnajovou dvojkou, za 77 minút 3:6, 3:6.

Zeballos získal v rozpätí 24 hodín skalp druhého slovenského hráča na popradskej antuke, vo štvrtok si poradil s Jozefom Kovalíkom vo dvoch tajbrejkoch.

Martin mal doteraz proti Zeballosovi skóre 2:0, zdolal ho v Helsinkách 2011 a vo finále v Liberci 2014, bol to jeden z jeho šiestich singlových titulov challengerovej hodnoty.

Účastník 3. kola hlavnej súťaže dvojhry na nedávnom Roland Garros Andrej Martin minulý rok v Poprade medzi najlepšími šestnástimi nestačil v derby na Norberta Gombosa.

Ešte počas konania podujatia v Košiciach debutoval už v sezóne 2005, v roku 2013 prenikol do štvrťfinále, teraz si o jedno kolo posunul maximum na predmetnom turnaji.

Pogratuloval súperovi

"Dnes boli úplne iné podmienky ako včera, silný vietor a slnečno. Lopta potom viac letí, ťažšie sa to kontroluje. Súper bol jednoducho lepší, lepšie sa prispôsobil týmto podmienkam. Jeho hra je založená na tom, že rozbíja súpera s veľkým počtom rotácií, je ľavák, čiže je náročné si zvyknúť na jeho tlak. Vyhral zaslúžene,“ povedal Andrej Martin po zápase pre www.tenista.sk.

Martin bol pred turnajom na 108. priečke rebríčka ATP, aktuálne podľa onlajn verzie mužského počítačového poradia je stoštvrtý. S celkovým vystúpením na popradskom challengeri je spokojný, ale každý bod navyše by bol lepší.

"Pri mojom rebríčkovom postavení sa začínajú zaujímavejšie body od semifinále, takže to nie je zlé, ale musím získavať ešte viac bodov. Vyhral som tri zápasy, čo je fajn, dá sa na tom ďalej stavať," dodal Andrej Martin.

Prehral aj Kližan

Podvečer potom Martin Kližan v trojsetovej dráme podľahol Rakúšanovi Geraldovi Melzerovi 3:6, 7:5, 4:6. Súboj nasadenej jednotky so šestkou trval 2:42 h.

Pre Kližana, ktorý od marca laboroval so zranením nohy, bol popradský turnaj prvou ostrou previerkou od nevydareného návratu pred mesiacom na Roland Garros v Paríži, kde skrečoval rozohraný zápas 1. kola proti Japoncovi Tarovi Danielovi.

"Súper hral lepšie ako ja. Ale napriek tomu som rád, že som bol na tomto turnaji. Dokázal som hrať s tou nohou po štyroch mesiacoch a vyhral som nejaké zápasy. Podstatné je, že to bolo bez bolesti. Splnilo to účel. Som šťastný, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Noha nie je ešte v poriadku, ale je to na dobrej ceste,“ povedal Kližan po prehre v semifinále pre portál tenista.sk.

Zverenec Martina Hromeca Kližan hral pred domácim publikom na turnajovej scéne prvý raz od novembra 2013, keď sa predstavil na bratislavskom challengeri na tvrdom povrchu pod zatiahnutou strechou NTC.

Dvadsaťšesťročný Petržalčan Kližan, teraz 50. vo svetovom rebríčku (bol už aj na 24. mieste), hral na tomto turnaji ešte počas jeho košickej éry naposledy v sezóne 2010. Pri debute v roku 2007 bol v semifinále, nestačil v ňom na Francúza Jéremyho Chardyho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Martin ani Kližan nepostúpili do finále turnaja v Poprade