Má zaujímavý pôvod. Teraz stanovil nový rekord NHL aj napodobnil Gretzkeho

Andreas Athanasiou (vpravo) v súboji s obrancom Colorada Samuelom Girardim.
Andreas Athanasiou (vpravo) v súboji s obrancom Colorada Samuelom Girardim. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. jan 2021 o 13:35

LOS ANGELES. Súboj zámorskej NHL medzi Los Angeles Kings a Coloradom Avalanche (2:3) priniesol hneď dva zápisy do historických štatistík najprestížnejšej hokejovej súťaže.

Útočník Colorada Nathan MacKinnon zaznamenal dve asistencie a pokoril métu 500 bodov v kariére v NHL. Aktuálne má 25-ročný kanadský forvard na konte 191 gólov a 309 asistencií v 528 zápasoch. 

V organizácii Avalanche sa mu to podarilo ako štvrtému v poradí a zároveň sa stal iba šiestym aktívnym hráčom, ktorý to stihol pred dovŕšením 26 rokov.

Zostávajúcimi piatimi sú už takmer legendy NHL Alexander Ovečkin, Sidney Crosby, Steven Stamkos, Jevgenij Malkin a Patrick Kane.

Druhý pozoruhodný zápis z utorkového súboja v Staples Center sa týka útočníka v službách Los Angeles Andreasa Athanasioua.

Tento 26-ročný Kanaďan gréckeho a guayanského pôvodu skóroval v treťom zápase sezóny, pričom mu na to stačili iba tri strely.

Znamená to, že má zatiaľ stopercentnú úspešnosť v streľbe na bránku a to sa v histórii NHL nepodarilo v prvých troch zápasoch sezóny nikomu inému. Pokusy na bránku sa v NHL začali štatisticky zaznamenávať v sezóne 1959/1960.

Zároveň sa Athanasiou stal iba tretím hráčom organizácie Los Angeles, ktorý strelil góly v každom z prvých troch zápasov v drese Kings. Jeho predchodcami boli Wayne Gretzky a Bill Lesuk.

"Kedykoľvek môžem pomôcť tímu, mám z toho dobrý pocit. Ja som mal to šťastie, že sa mi obranca pohol, keď som vystrelil. Aj preto mi to vyšlo," uviedol.

Hoci má Athanasiou na konte už tri góly, tím Los Angeles zatiaľ zaznamenal tri prehry. Keďže dva z nich boli proti Minnesote až po predĺžení, resp. nájazdoch, mužstvo z Kalifornie nie je s dvoma bodmi na samom chvoste NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Má zaujímavý pôvod. Teraz stanovil nový rekord NHL aj napodobnil Gretzkeho