Šporar v anglickom Middlesbrough končí, rozlúčil sa s fanúšikmi

Adraž Šporar.
Adraž Šporar. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet|10. máj 2022 o 18:00

Nie je vylúčené, že bude hosťovať v inom klube.

MIDDLESBROUGH. Slovinský futbalový útočník Andraž Šporar, známy z úspešného pôsobenia v slovenskom ŠK Slovan Bratislave, má za sebou hosťovanie v anglickom druholigovom FC Middlesbrough.

Po sezóne sa vracia do materského portugalského klubu Sporting Lisabon, podľa webu abola.pt sa funkcionári Middlesbrough nebudú snažiť o trvalý prestup.

Middlesbrough ukončil sezónu na 7. mieste, len päť bodov za Lutonom, ktorý čaká play off o postup do Premier League.

Dvadsaťosemročný rodák z Ľubľany zaznamenal na Britských ostrovoch v 37 súťažných dueloch osem gólov. Bol druhý najlepší strelec tímu a 41. v celej Championship.

"Rád by som sa všetkým poďakoval za prijatie. Dostať sa tak blízko k play off a v FA Cupe až do šiesteho kola bolo fantastické a zanechajú vo mne veľa spomienok. Predovšetkým sa chcem poďakovať vám, fanúšikom, za vašu úžasnú podporu," napísal Šporar na svojom profile na sociálnej sieti.

Slovinský reprezentant predtým pôsobil v domácej súťaži v drese NK Olimpija, neskôr hrával za švajčiarsky Bazilej, nemeckú Armeniu Bielefeld či slovenského fortunaligistu Slovan Bratislava, odkiaľ prestúpil do Sportingu Lisabon. Z neho hosťoval v portugalskej Brage a anglickom Middlesbrough.

V Slovane bol s 29 gólmi najlepším strelcom pri zisku majstrovského titulu v sezóne 2018/19, rok predtým zdvihol nad hlavu Slovenský pohár. V sezóne 2019/20 si zahral v belasom drese skupinovú fázu Európskej ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Šporar v anglickom Middlesbrough končí, rozlúčil sa s fanúšikmi