Ancelotti priznal schôdzky s Abramovičom

SITA|27. máj 2009 o 12:29

LONDÝN 27. mája (SITA) - Tréner talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Carlo Ancelotti priznal, že sa tajne stretol s majiteľom anglického FC Chelsea Romanom Abramovičom. Podľa informácií britského ...

LONDÝN. Tréner talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Carlo Ancelotti priznal, že sa tajne stretol s majiteľom anglického FC Chelsea Romanom Abramovičom. Podľa informácií britského denníka The Sun zvažuje 49-ročný kouč Ancelotti možné pôsobenie na lavičke mužstva zo Stamford Bridge. V súvislosti s tretím tímom uplynulého ročníka najvyššej anglickej súťaže sa špekuluje o nástupcovi Guusa Hiddinka, ktorý v priebehu sezóny nahradil odvolaného Luiza Felipeho Scolariho. Holandský svetobežník Hiddink sa dohodol na spolupráci s Chelsea len do konca sezóny 2008/09 a odmietol ponuku pokračovať vo funkcii kormidelníka aj naďalej s odôvodnením, že sa chce naplno sústrediť na prácu s ruskou reprezentáciou, v ktorej pôsobí ako hlavný tréner.

Vedenie AC Miláno uvažuje, že po skončení tejto sezóny Serie A prepustí Ancelottiho a nahradí ho iným koučom. "Rossoneri" však ešte predtým musia odohrať záverečné kolo najvyššej talianskej súťaže (v nedeľu 31. mája na ihrisku AC Fiorentina, pozn. SITA). Vo svojej knihe "Preferisco La Coppa" Ancelotti priznal, že sa dvakrát osobne stretol s Abramovičom, najskôr v Ženeve a následne v Paríži. "Za prítomnosti jeho advokáta a tlmočníka sme sa rozprávali o futbale, o mne, o mojich predstavách a koncepciách. Zaujímal ho každý detail," priznal Ancelotti na stránkach svojej knihy.

"Na druhom stretnutí som mu vysvetlil, že z Milána odídem len pod podmienkou, že s mojím uvoľnením budú súhlasiť funkcionári klubu. Potom pokračoval náš rozhovor o futbale. Abramoviča zaujímalo, čo by som vykonal vo funkcii trénera Chelsea ako prvé. Spomenul som mená dvoch stredopoliarov - Franck Ribéry a Xabi Alonso. Naše stretnutie sa skončilo približne po hodinovom rozhovore, v ktorom sme sa nerozprávali o finančných záležitostiach. Rozlúčili sme sa vetou - Uvidíme sa nabudúce," opisuje svoje zážitky ešte stále kormidelník AC Miláno Ancelotti.

Nachádzate sa tu:
Domov