Kuzminová o konflikte: Neviem, či dokážem slovami opísať svoje pocity

Anastasia Kuzminová.
Anastasia Kuzminová. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Sportnet|24. feb 2022 o 13:53

Trojnásobná olympijská víťazka sa vyjadrila na sociálnej sieti.

BRATISLAVA. Na vojnový konflikt na Ukrajine zareagovala na sociálnej sieti facebook trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová, rodáčka z Ruska, ktorá od roku 2008 reprezentovala Slovensko. 

"Nasťa, čo nám napíšeš o dnešnom ráne na Rusko-Ukrajinskej hranici? Možno by bolo vhodné sa vyjadriť... alebo? napísal na facebook bývalej skvelej športovkyne Peter Muránsky.

Kuzminová odpovedala takto:

"Na Vašu otázku MUSÍM reagovať preto, aby sa na mojom fcb profile nešírila negatívna emócia, lebo môj cieľ bola VŽDY či už počas športovej kariéry, ale aj po jej ukončení, snaha o produkovanie a šírenie DOBREJ A POZITÍVNEJ EMÓCIE a nevyjadrovať sa k politike.

Najprv FAKTY.

Nie som RUSKA žijúca na SLOVENSKU.

Od roku 2008 som SLOVENSKOU OBČIANKOU, a od roku 2010 už aj bez RUSKÉHO PASU, čiže mám iba SLOVENSKÉ OBČIANSTVO. Avšak RUSKO JE pre mna krajina, z ktorej pochádzam, ktorú mám rada, žijú tam moji rodičia, súrodenci, moji kamaráti, priatelia a známi. SLOVENSKO je môj DOMOV, domov mojich detí a mojej rodiny.

Na UKRAJINE máme blízkych kamarátov a priateľov zo “športovej rodiny” a žiaľ, momentálne niektorí z nich sa nachádzajú priamo na UKRAJINE. Takže ak ste človek s citmi a máte srdce, mali by ste pochopiť, aké mám POCITY aktuálne JA. Neviem, či svoje pocity dokážem opísať slovami.

Vyjadrovať svoj názor považujem za zbytočné, lebo aj tak tým nič nevyriešim. Práve naopak, bola by som vďačná, keby sa verejne známe osobnosti nezapájali do “mediálnej vojny” prezdieľaním akýchkoľvek fotiek, článkov, vyjadrení z jednej, či druhej strany. Lebo tak len hromadia a množia negativizmus, nenávisť a emócie, ktoré nepomôžu situáciu vyriešiť.

Neviem, či si uvedomujú, že práve môžu spôsobiť útoky na ľudí na Slovensku, ktorí mali/majú ruské korene alebo občianstvo, ľudí, ktorí naozaj nemôžu za to, čo sa udialo a čo sa deje. Asi toľko… ďakujem všetkým, ktorí mi rozumejú."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Kuzminová o konflikte: Neviem, či dokážem slovami opísať svoje pocity