Kanada na MS v hokeji 2024
Kanada
MS v hokeji 2024
23.05.2024, Playoff | Štvrťfinále
6 - 3
2:1, 1:0, 3:2
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Na tréningu prvý, z tréningu posledný. Bedard sa trápi, proti Slovákom to chce zmeniť

Connor Bedard.
Connor Bedard. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|23. máj 2024 o 07:00

O Bedarda je v Prahe záujem, je pod tlakom podobne ako Slafkovský.

PRAHA. Kto zavítal do pražskej O2 arény v stredu doobeda, naskytol sa mu zaujímavý pohľad. Kanadskí hráči si dávali na čas, na tréning prišli neskôr než o 10, keď sa oficiálne začínal.

Jeden z nich sa však predsa len dostavil už v úvodných minútach. Ľad mal na niekoľko minút pre seba Connor Bedard. Prvý naň vstúpil a posledný z neho schádzal.

Kanada zatiaľ prechádza majstrovstvami sveta bez jedinej prehry. Do štvrťfinále proti Slovensku pôjde ako favorit a - ako každý rok - spokojná bude len so zlatom.

Uvedomuje si to aj najsledovanejšia tvár tímu. Osemnásťročný supertalent nie je spokojný s tým, ako jeho výkony pokračujú. Vie, že ak chce v play-off pomôcť ako kľúčová osobnosť, musí zabrať.

Bodoval len proti outsiderom

V základnej skupine odohral všetkých sedem stretnutí. Pozbieral v nich šesť bodov, z toho päť gólov. Je druhým najlepším strelcom a tretím najproduktívnejším hráčom národného mužstva.

Na prvý pohľad všetko funguje. Horšie to je, keď zistíme, proti komu vlastne Bedard bodoval. Všetkých šesť bodov zaznamenal v prvých troch zápasoch, keď Kanada čelila Veľkej Británii, Dánsku a Rakúsku.

Potom akoby uťal. Stále hrá s centrom Nickom Paulom, ale jeho výkony odvtedy skrátka nefungovali.

Tréneri sa následkom toho začali spoliehať na iných. V zápasoch s Fínmi, Švajčiarmi a Čechmi zabrali Cozens, Tavares či Mangiapane.

Zaostáva vo všetkom

Bedard začal dobre, keď v každom z úvodných troch zápasoch skóroval, no potom sa začal trápiť a postupne mu začal klesať aj čas strávený na ľade.

VIDEO: Expert Ondrej Rusnák pred zápasom Slovensko - Kanada

Vyvrcholilo to v azda najťažšom zápase skupiny proti Čechom, keď hral iba 8 minút a 8 sekúnd. V zápase predtým proti Švajčiarom strávil na ľade 10 a štvrť minúty.

Ide o kontrast oproti prvým zápasom. Jeho vyťažovanosť klesla priamo úmerne s kvalitou výkonov.

Kým v prvých troch zápasoch mal 21 streleckých pokusov, v posledných 3 toto číslo znížil na päť. S tým súvisí aj jeho citeľný pokles striel na bránu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»MS v hokeji 2024»Na tréningu prvý, z tréningu posledný. Bedard sa trápi, proti Slovákom to chce zmeniť