Ammann triumfoval aj v Oslo, Zmoray si vylepšil maximum

TASR|14. mar 2010 o 15:51

Švajčiarsky skokan na lyžiach Simon Ammann potvrdil svoju dominanciu aj na finálovom podujatí Svetového pohára v Oslo.

Oslo.

Už istý držiteľ veľkého glóbusu zvíťazil na Holmenkollene suverénnym spôsobom s náskokom deviatich bodov pred Poliakom Adamom Malyszom. Štvornásobný olympijský šampión si pripísal na konto už deviaty triumf v sezóne, celkovo 17. v kariére. Tretí skončil víťaz Turné štyroch mostíkov Rakúšan Andreas Kofler.

Slovenský reprezentant Tomáš Zmoray v Oslo nepostúpil do 2. kola medzi bodovanú tridsiatku, vďaka 36. miestu však dosiahol najlepší výsledok v kariére v rámci SP. Zverenec trénera Milana Filipka pristál v úvodnom kole na značke 117 m a od rozhodcov dostal známku 100,8 bodu. Doterajším maximom Zmoraya v prestížnom seriáli bola 38. priečka z decembrového podujatia v Lillehammeri. V nórskej metropole nechal za sebou viaceré známe mená vrátane štvornásobného majstra sveta Nemca Martina Schmitta či bývalého svetového šampióna v letoch Nóra Roara Ljökelsöya.

Tréner Filipko bol s vystúpením Zmoraya vo finále SP spokojný. "Technicky som videl Tomáša skočiť už aj lepšie, no 36. miesto na Holmenkollene je cenné. V mekke severského lyžovania dokázal zdolať Schmitta, Ljökelsöya či Haponena a to je veľké pozitívum. Škoda, že mu trochu fúkal zozadu vietor, mohol rovnako ako v kvalifikácii skočiť za hranicu 120 m, no aj tak sme spokojní. S takým umiestnením sme pred začiatkom súťaže príliš nepočítali," povedal pre TASR Filipko.

Z moray by sa mal od štvrtka predstaviť na MS v letoch na lyžiach v slovinskej Planici, o jeho štarte na najväčšom "mamute" na svete sa však definitívne rozhodne až v pondelok. "Tomáš stále nie je celkom zdravotne fit. Nemá už síce teploty, no nádcha silnie. Lety na lyžiach sú náročné na koncentráciu. Ak bude zoslabnutý, do Planice zrejme nepôjde, rozhodne sa v pondelok po návrate na Slovensko."

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ammann triumfoval aj v Oslo, Zmoray si vylepšil maximum