Amerických plavcov preskúma disciplinárna komisia. Hrozí im trest

Lochte sa ospravedlnil.
Lochte sa ospravedlnil. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. aug 2016 o 09:44

Účelovo zriadená disciplinárna komisia MOV, by mala podrobne preskúmať prípad vymysleného lúpežného prepadnutia Ryana Lochteho a ďalších troch amerických plavcov. Mohli porušiť olympijskú chartu.

RIO DE JANEIRO. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) účelovo zriadil disciplinárnu komisiu, aby podrobne preskúmala prípad Ryana Lochteho a ďalších troch amerických plavcov, ktorí si na OH v Riu de Janeiro vymysleli lúpežné prepadnutie.

Informuje o tom server reuters.com. Komisia prešetrí celú záležitosť a určí prípadné postihy pre športovcov, ak usúdi, že svojím konaním porušili Olympijskú chartu, čo je základný dokument, ktorý definuje ciele a zásady olympijského hnutia a olympizmu.

Šesťnásobný zlatý olympijský medailista Lochte sa už ospravedlnil za svoje správanie a chyby, ktorých sa dopustil spoločne s trojicou ďalších reprezentantov USA Gunnarom Bentzom, Jackom Congerom a Jamesom Feigenom.

Americkí plavci odchádzajú z policajnej stanice. Kvôli výsluchu im nedovolili odletieť z krajiny.
Americkí plavci odchádzajú z policajnej stanice. Kvôli výsluchu im nedovolili odletieť z krajiny. (Autor: TASR/AP)

Z pôvodných obetí sa napokon stali výtržníci, keď ich vyšetrovatelia usvedčili, že o lúpežnom prepadnutí klamali.

Športovci aj pod vplyvom alkoholu robili výtržnosti a na čerpacej stanici rozbili zariadenie na toaletách. Keď škody odmietli zaplatiť, dostali sa do potýčky s pracovníkom bezpečnostnej služby.

Prvotná verzia príbehu pritom hovorila o tom, že Lochteho a spol. na ceste z večierka vo Francúzskom dome po skončení plaveckých súťaží taxíkom do olympijskej dediny zastavili lupiči prezlečení za falošných policajtov a priložili im zbrane k hlavám.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Amerických plavcov preskúma disciplinárna komisia. Hrozí im trest